Informatică, întrebare adresată de azarmanechem, 9 ani în urmă

Am nevoie de o rezolvare

În lumea matricelor avem matrice (desigur), de dimensiuni între 1 şi 100. Mai avem şi patru operaţii:

Flip orizontal, codată FH, este o operaţie care răsuceşte matricea în jurul axei sale orizontale. Prima linie devine ultima linie şi invers, a doua linie devine penultima linie şi invers şi aşa mai departe.
Flip vertical, codată FV, este o operaţie care răsuceşte matricea în jurul axei sale verticale. Prima coloană devine ultima coloană şi invers, a doua coloană devine penultima coloană şi invers şi aşa mai departe.
Rotaţie orizontală, codată RH, este o operaţie care deplasează coloanele matricei către dreapta. Astfel, prima coloană se deplasează în locul celei de-a doua, cea de-a doua coloană se deplasează în locul celei de-a treia şi aşa mai departe, penultima coloană se deplasează în locul ultimei coloane, iar ultima coloană se deplasează pe prima coloană.
Rotaţie verticală, codată RV, este o operaţie care deplasează liniile matricei în jos. Astfel, prima linie se deplasează în locul celei de-a doua, cea de-a doua linie se deplasează în locul celei de-a treia şi aşa mai departe, penultima linie se deplasează în locul ultimei linii, iar ultima linie se deplasează pe prima linie.

Dîndu-se o matrice şi un şir de operaţii asupra ei să se afişeze matricea rezultată în urma aplicării tuturor operaţiilor.

Fişierul de intrare matrix.in va conţine pe prima linie două numere, m şi n, respectiv numărul de linii şi numărul de coloane ale matricei. Pe următoarele m linii el va conţine elementele matricei. Pe ultima linie va conţine o înşiruire de caractere, terminate cu sfîrşit de linie. Caracterele reprezintă operaţiunile de executat asupra matricei, fără spaţii între ele.

În fişierul de ieşire matrix.out veţi scrie matricea rezultată în urma aplicării operaţiilor.

Multumesc !

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Razzvy
2
Ai solutia in atasament.
Anexe:
Alte întrebări interesante