Limba română, întrebare adresată de schiteaandrei, 9 ani în urmă

Am nevoie de portretul întreg pt Budulea Taichii...cu descrierea lui ...comportamentul...va rog..mult...multumesc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandrutza2001
3
vrei descriere sau rezumat 

alexandrutza2001: Naratorul isi aminteste cu duiosie si tristete de tineretea sa, se bucura amintindu-si de Budulea Taichii, inteleptul sau prieten din copilarie. Hutu era baiatul lui Budulea, cimpoierul din Cocorasti, si isi insotea tatal la toate petrecerile din sat, cantand alaturi de el.
alexandrutza2001: STAI CA MAI AM
alexandrutza2001: I

La indemnul dascalului Claita, Budulea isi da fiul la scoala din sat, neincrezator ca si baiatui lui poate invata carte. In scurt timp, acesta a devenit un "cenzor" exigent, starnind uimirea scolarilor mai mici. Impresionat de gestui micului scolarde a-i oferi cu toata simpatia o para, Hufu devine ocrotitorul si modelul copilului. 48845nbq57ubj4p
alexandrutza2001: I
Invatatorul Claita il sfatuieste pe cimpoier sa-si dea copilul la scoala de la oras, pentru ca Hufu sa ajunga dascal in sat. Cei doi prieteni se intalnesc la aceeasi scoala in oras, fiindca Hutu fusese respins la "preparandie" pe motiv ca nu are patru clase primare.
alexandrutza2001: Hutu primise de la invatator niste haine vechi si era foarte emotionat la gandul ca le va purta si grijuliu sa nu le strice. Profesorul Wondracek, dupa un scurt examen, il primeste la scoala si baietii se instaleaza la aceeasi gazda, la precupeata Lenca Liuchici. Hutu o ajuta pe gazda in gospodarie si plateste numai pe jumatate.
alexandrutza2001: CAM ATAT SPER SA-TI FIE DE FOLOS
schiteaandrei: Mulțumesc! :*
alexandrutza2001: imi acorzi cele 8 puncte?
schiteaandrei: Da
schiteaandrei: Dar cum?? Ca nu am mai intrat pe site de mult
Alte întrebări interesante