Istorie, întrebare adresată de addison521495, 8 ani în urmă

Am nevoie de rezolvarea acestor exerciţii. Mulţumesc anticipat!
Dau coroană!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de albatran
1

Răspuns:

Explicație:

1) ca sa se CAMUFLEZE in conditiide zapada;

2) INTINDEREA teritoriului,  vremea si geografia nefavorabile ( climat umed, numeroase cursuri de apa si mlastini); ele l-au invins si pe Napoleon;

3) Pe sovietici

1) Erau acasa si aveau unde sa se retraga, vezi pct 2.Faptul ca au rezistat in conditii neomenesti (hrana 1/2 paine pe zi si soldat, redusa apoi la 1/4 paini, noroc ca se mai "scoteau"  cu cainii, sobolanii si...oamenii decedati)  a fost datorita AMBITIEI CRIMINALE a lui Stalin (ca si a celei, la fel de crimnale , dar in plus si  NEBUNESTI a lui Hitler, de a da o "lovitura de imagine" cucerind orasul cu numele liderului inamic) , indiferent de PIERDERILE de vieti civile si militare.Vezi in tablou RUINELE blocurilor sovietice.Cei ce fugeau din fața nemtilor erau impușcati de "comisarii politici" sovietici ,  PE LOC.

2) erau adaptati la iarna si ca TRUPE si ca tehnica de lupta. Germanilor, care credeau ca ii vor invinge pe rusi pana la venirea iernii, deci NU ERAU ECHIPATI pentru iarna. le-au  inghetat ULEIUL si motorina de la tancuri .Multi soldati au murit de friig si DEGERATURI. Tatal meu,  care a fost medic si a mers cu spitalul in spatele frontului, mi- a spus ca atatea nasuri si degete de la maini si de la picioare cat a taiat in o  iarna nu  credea ca o sa taie intr-o viata.Mai ales germanii au suferit, romanii, mai isteti,  isi impachetau picioarele in ZIARE, ziare pe care le puneau si pe sub mantale.

Nemtii au spus ca i-a invins " Generalul Iarna" iar pe canalele Tv Occidentale de azi ce prezinta documentare istorice am auzit si de "Maresalul Noroi" , referitor la toamna.

Blitz Krieg-ul lui Hitler s-a innamolit  si apoi a inghetat.

Extra:

Ce nu se vede  aici este ca trupele rusesti au fost aprovizionate de

a)propriile forte odata cu inghetarea mlastinilor si a lacurilor pe care se putea trece cu camionul

b) USA si Anglia, prin convoaiele navale ajunse in portul artic  Murmansk, odata cu castigarea bataliei Atlanticului contra submarinelor germane, U boat.

si mai Extra

Ca sa iti faci o idee despre acele vremuri vezi si filmul artistic de lung metraj "Lunetistul" '"Enemy at the Gates"-2001 - destul de obiectiv, nefiind facut nici de rusi, nici de germani.

Alte întrebări interesante