Matematică, întrebare adresată de Alex01298, 8 ani în urmă

Am nevoie de rezolvarea pas cu pas

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de miladydanceclub
1

Răspuns:

Explicație pas cu pas:

Anexe:
Răspuns de targoviste44
3

\it (x\sqrt2+1)(\sqrt2-1)=3\sqrt2-3 \Rightarrow (x\sqrt2+1)(\sqrt2-1)=3(\sqrt2-1)|_{:{(\sqrt2-1)}} \Rightarrow \\ \\  \Rightarrow x\sqrt2+1=3|_{-1} \Rightarrow x\sqrt2=2 \Rightarrow x\sqrt2=\sqrt2\cdot\sqrt2|_{:\sqrt2} \Rightarrow x=\sqrt2

În casetă se scrie 2, deoarece radicalul deja există.

Alte întrebări interesante