Limba română, întrebare adresată de anamarinescu28, 8 ani în urmă

Am nevoie de rezumat cat mai detaliat la romanul "Toata lumina pe care nu o putem vedea" scris de Anthony Doerr. Urgent!!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de anonymus5247
2
Paris , 1934. Marie-Laure Leblanc a devenit oarbă la vârsta de șase ani în urma unei cataracte . Tatăl ei, lăcătuș la Muzeul Național de Istorie Naturală , a găsit modalități ingenioase de a o face independentă, în special prin construirea unui model al cartierului lor, astfel încât să își poată găsi rolurile. Pasionată de romanele de aventuri, a învățat să citească în braille și a început Douăzeci de mii de leghe sub mare . Într-o zi, în timp ce făcea un tur al muzeului, ea a descoperit legenda unui diamant poreclit „ Marea de Flacără ” datorită culorii sale albastre și a centrului roșu aprins.

Între timp, în Germania , Werner Pfennig, în vârstă de opt ani, află cum funcționează un radio , aflat în spatele orfelinatului Zollverein din Essen , unde locuiește. Werner o remediază și, împreună cu sora lui mai mică Jutta, își petrec nopțile ascultând un program științific al profesorului francez pentru copii. Când germanii au invadat Parisul înIunie 1940, Marie și tatăl ei părăsesc orașul pentru a se refugia cu străbunul ei Étienne în Saint-Malo . Dar războiul îi va ajunge din urmă și, în cele din urmă, îi va separa. Așa că Étienne, cu fobia sa socială, și Marie-Laure, cu handicapul ei, urmau să se alăture Rezistenței .

Werner își urmărește visul de a deveni inginer într-o școală hitleristă de elită , dar rapid și, în ciuda marilor sale abilități tehnice, este trimis pe frontul de est . Responsabil de depistarea rebelilor ruși și ucraineni care transmit informații prin radio, el își folosește abilitățile științifice și tehnice pentru a triangula pozițiile lor. În 1944, a fost trimis în Franța împreună cu unitatea sa pentru a elimina un luptător de rezistență de netrecut, care a transmis pozițiile germane aliaților din Bretania .

Cei doi ajung să se croiască pe ruinele din Saint-Malo, după teribilul bombardament aliat care a distrus 80% din oraș.

anamarinescu28: si continuarea?
Alte întrebări interesante