Limba română, întrebare adresată de ivanirinaalexandra, 7 ani în urmă

Am nevoie de rezumat la cartea anotimpul albinelor URGENT DAU COROANA​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mayuzzera
2

A fost odată ca niciodată, a fost odată un copac în mijlocul deșertului… un copac al vieții care reprezenta cel mai mare dar posibil pentru zeci de oameni care se bucurau, datorită acestuia, de viața tihnită și ferită de moarte, bineînțeles cu condiția să rămână în satul lor, fiindu-le teamă ca acest dar să nu se piardă în momentul în care ar pleca din acel loc feeric . Timpul se scurgea pentru aceștia atât de încet, încât reușeau să trăiască într-o viață cât alții în cinci.

Sergio este un om mândru de rădăcinile sale mexicane și statornic, loial locului în care a crescut de mic, iar din dragoste pentru soția sa Rosa este capabil să calce pe inima sa și să sufere în tăcere atunci când aceasta decide să rupă monotonia instalată în sat. Rosa dorește să cunoască lumea largă care se întinde dincolo de sătucul lor din mijlocul deșertului din New Mexico, să-și trăiască viața fără teamă de moarte. Odată cu această decizie a Rosei, lucrurile încep să se schimbe rând pe rând, și nimic nu va mai fi la fel… nici măcar copacul.

Carolina, o fată de clasa a șaptea, își va petrece vacanța de vară alături de părinți și frați la ferma bunicului Sergio, bolnav acum de demență. Poveștile lui despre un copac al vieții și albinele care îl țineau în viață îi fac vacanța mai plăcută, deși traiul în acel loc arid cu pericole la tot pasul nu pare deloc o idee plăcută de vacanță, mai ales pentru un copil. Când în firul poveștilor apar detalii din viața reală a bunicului care se împletesc cu elemente fantastice, Carolina va trebui să decidă ce este posibil și ce nu. Oare despre ce albine vorbește bunicul, când în acel ținut uscat nu s-a mai văzut o albină de aproape un veac?

Și, totuși, parcă un bâzâit se aude uneori…

Alte întrebări interesante