Limba română, întrebare adresată de ieiaiwj, 8 ani în urmă

Am nevoie de rezumat la cartea Zana Zorilor!​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de andreucka27
6

Traia odata un imparat care avea trei feciori.El avea un ochi care radea,si un ochi care plangea.Nimeni nu intelegea de ce.El le-a spus feciorilor lui ca daca ii vor aduce apa din fantana zanei-Zorilor le va spune toata povestea lui.

  Cei doi baieti mari ai lui nu au reusit,dar cel mic s-a luptat cu balaurii,cu valvele,si a reusit sa ajunga langa fantana.I-a adormit pe toti care se aflau acolo cu fluierul dat de Sfanta Joi.A pus o cununa de flori pe capul Zanei Zorilor si a luat apa din fantana.Fratii lui i-au furat apa si l-au aruncat in fantana.Dupa ce s-a trezit,Zana Zorilor a vazut ca lipseste apa din fantana .A pus soarele sa numai lumineze ,sa fie bezna peste tot,pana cand cel care a furat-o nu o va da inapoi.

  Fratii cei mari au fost trimisi sa o dea si sa spuna ca ei au luat-o.Zana i-a orbit pentru ca si-a dat seama ca mint.Cel mic a fost scos din fantana de Sfanta Miercuri,si a recunoscut ca el a luat-o.

 


ieiaiwj: Mersiii!!!
Răspuns de darius182002
10

Răspuns:

A fost odată un împărat care râdea cu un ochi, iar cu celălalt plângea.e

El avea trei fii.Tristețea împăratului venea de la frica acestuia că fii lui nu vor știi să-i conducă împărăția. Îi mai spune și că atunci când îi vor aduce apă de la Zâna Zorilor, îi va râde și celalalt ochi căci va ști că are feciori voinici pe care se poate baza.Cei doi baieti mari ai lui nu au reusit,dar cel mic s-a luptat cu balaurii,cu vâlva (care era un cal fermecat),si a reusit sa ajunga lângă fantana.I-a adormit pe toti care se aflau acolo cu fluierul dat de Sfanta Joi.A pus o cununa de flori pe capul Zânei Zorilor si a luat apa din fântană.Fratii lui i-au furat apa si l-au aruncat in fântână.Dupa ce s-a trezit,Zâna Zorilor a văzut ca lipseste apa din fantana .A pus soarele sa numai lumineze ,sa fie bezna peste tot,pâna cand cel care a furat-o nu o va da inapoi.

  Frații cei mari au fost trimisi de către împărat să o dea si să spună ca ei au luat apa .Zâna i-a orbit pentru ca și-a dat seama ca mint.Cel mic a fost scos din fântână de Sfanta Miercuri, a fost readus la viață și a recunoscut ca el a luat-o.

O sărută pe Zâna Zorilor și întunericul se lasă, florile încep să înflorească și izvoarele să curgă.   Fac nuntă mare și Petru devine împărat peste ambele împărații. Iar Zâna Zorilor le redă fraților lui vederea pentru a vedea și ei fericirea lor.

Explicație:

Alte întrebări interesante