Religie, întrebare adresată de Brainly12111, 8 ani în urmă

Am nevoie de rezumatul Evangheliei dupa Ioan

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Soulcollector1
10
In Evanghelia dupa Ioan se vorbeste despre viața Maintuitorului nostru Domnul Iisus Hristos .
In primele pagini ale Scripturi ni se vorbește despre Maria si Ioan ( un inginer care avea sa fie sotul Marieii , tatal lui Iisus) si despre intalnirea lor cu un inger ce le va spune ca Maria va naste un prunc , al carui nume va fi Iisus - din Nazaret , mai este numit de autoritati , de soldatii romani și de Pilat din Pont ' Nazariteanul' - Ea nu va naste pruncul prin imerechere , ci prin Duhul Sfant .
In urmatoarele capitole Ioan si Maria fug din meleaguri in altele pentru a fugi de armata lui Pilat , care vroia sa omoare acest prunc .
Iisus se va naște intr-o pestera , unde niste oameni ai lui Dumnezeu vor veni cu daruri.
Acum iti voi spune mai pe scurt : Iisus crestea mare atat in Scripturi ' Provaduirea Evangheliei' cat si in înțelepciune. El inca de la varsta de 9 ani , se spune ca stia toate Legile si avea o gandire Duhovniceasca , fiind fiul lui Dumnezeu Tatal. El va face multe minuni , vandecand orbi , invie pe Tabita , fiica unui israelit , videca pe cei 10 leproși, un om care era bolnav in pat și foarte multi alti .
El va fi botezat de Ioan Botezatorul , si va alege 12 apostoli , ucenici - El stiind dinainte cun va muri , ca Iuda il va vinde - El facand mereu multe minuni s-a dus și in Ierusalim unde oameni nu l-au primit ca pe un strain .. ci ca pe un împărat , ei dorind sa fie conduși de el , dar ei nu înțelegeau ca el nu a venit sa le fie imparat , ci sa le mantuieasca sufletele . El va fi omort pe cruce , si va invia a treia zi . El s-a arătat ucenicilor , Mariei Magdelena si altor 500 de persoane .

Brainly12111: AI LUAT REZUMATUL DE PE NET?
Soulcollector1: Ti-as fi detaliat mai mult , dar nu prea am timp si nu-mi mai amintesc numele tuturor locurilor unde a fost Mantuitorul .
Soulcollector1: Nu .. este facut de mine
Soulcollector1: Dar nu este un rezumat ortodox
Brainly12111: ok
Soulcollector1: Eu sunt Penticostal
Brainly12111: ok
Soulcollector1: daca mai ai nevoie de ajutor la religie spune mi
Brainly12111: ok
Alte întrebări interesante