Franceza, întrebare adresată de Doomycoxo, 8 ani în urmă

Am nevoie de traducere textului "Au Supermarche"
urgent!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de salutare2010
33

LA SUPERMARKET

De la intrare, este captivată de un val de zgomote, mirosuri, culori strălucitoare, de muzică neîntreruptă. Ea este imediat copleșită de multiplicitatea bunurilor oferite. Ea a venit să cumpere alimente: dar departamentul de alimente - așa cum este regula în aceste tipuri de locuri - se află în partea din spate sau în subsolul magazinului. Pentru a ajunge la el, este necesar să vă întoarceți mult timp, să abordați între niveluri, fiecare mai atractiv decât celălalt. Iată-o pe Françoise C. cufundată într-o mulțime lacomă care atinge, simte, evaluează.

Ea a găsit în sfârșit culoarul cu alimente. În fața unui teanc de cutii, ea se întreabă: sunt aceste fasole cu adevărat fără corzi? La Germaine, ar fi cerut-o. Dar aici, cu cine să contactăm? Gospodinei care scoate mormanele de cutii dintr-o căruță sau către funcționarul public și casierul funcțional îndepărtat? (..)

Françoise C. și-a umplut căruciorul. Nu venise când venise că avea nevoie de prăjituri murdare. Avea nevoie de ea? Nu absolut, dar cele pe care le vede sunt atractive, la fel și sosul verde pe care vrea brusc să-l guste. La un colț, ea descoperă găini umplute care o tentează, o pungă uriașă de arahide care îi va încânta pe copii. Apoi sunt borcane de caviar, felii de somon afumat în celofan. (...)

Se duce la casa de marcat. Deoarece coșul ei este prea mic pentru a-și conține toate achizițiile, ia o pungă de plastic pe care casierul, haina de ploaie o facturează împreună cu restul: este exact valoarea diferenței dintre cutia de fasole din supermarket și cea din magazin. Nota este interminabilă. Oamenii din spatele Franței C devin nerăbdători și își băteau picioarele. O tânără trebuie să treacă prin tot magazinul, să reziste atracției elocvente a unor tricotaje ieftine ", trei perechi de ciorapi vândute împreună într-o pungă purpurie, o serie de oale colorate care trebuie să înveselească bucătăriile, creme de frumusețe atât de roz, praf de spălat pentru cadouri. Și mai este încă o cameră în una dintre pungi, câțiva bani în poșeta lui Françoise C. Ea cedează, cumpără încă un fleac sau două. Își spune că pentru o dată își poate permite bine .. Își spune că a făcut provizii de câteva zile, își spune că timpul pentru a economisi bani va începe mâine

(după Suzanne Prou, La Petite Boutique)

SPER CA TE-AM AJUTAT!


iriminesculiviu: Nu este toata traducerea buna, aveti grija !
Alte întrebări interesante