Franceza, întrebare adresată de divine13, 9 ani în urmă

Am nevoie de traducerea acestui text,dar nu pe dictionare de pe net,va rog,cine se pricepe.

Apprenons a aimer la nature!
Au fil de mes voyages,j`ai appris que la terre etait beaucoup plus petite que je l`imaginais,et que je l`imaginais,et que sa capacite de regeneration est limitee.J`ai pris conscience qu`il n`y a pas une seule parcelle de notre planete,meme eloignee des activites humaines,qui ne soit pas affectee par la degradation.L`air,l`eau,le sol,le bois,tout est atteint.J`ai toujours aime la nature,Quand je m`en eloigne,je souffre.Il ne faut pas la tuer.Nous sommes la nature.Nous avons des origines et un destin communs,nous sommes sur le meme radeau.Les signes du naufrage s`accumulent,mais nous continuons de foncer dans la nuit noire en dansant et en riant,avec l`arrogance d`etres superieurs convaincus d`etre les maitres de l`univers.Le Titanic representait le fleuron de la technique,il n`y avait pas l`espace d`un doute dans l`esprit de ceux qui l`exploitait.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de bybydeya
23
Invatam sa iubim natura!
De-al lungul calatoriilor mele, am invatat ca Terra era mult mai mica decat mi-o imaginam si mi-am imaginat-o si ca, capacitatea sa de regenerare este limitata. Mi-am dat seama ca nu exista nicio parte din planeta noastra chiar indepartata de activitatile umane care sa nu fie afectata de degradare. Aerul, apa, pamantul, padurea, totul este afectat. Mereu am iubit natura. Cand ma indepartez, sufar.Nue cazul sa ucidem. Noi suntem natura. Noi avem origini si un destin comun, noi suntem pe aceeasi pluta. Semnele  de naufragiu se acumuleaza, dar noi continuam sa mergem inainte in noaptea neagra, in dans si razand cu aroganta de a fii s[eriori convinsi, de a fii conducatorii universului. Titanicul reprezenta inflorirea  tehnicii, el nu a fost spatiul de o indoiala in spritul celor ce l-au explorat.
Ultima fraza suna ciudat, dar fiind o metafora, am incercat cum am putut.
Bafta! 
Răspuns de Utilizator anonim
1
Învață să iubesc natura! De-a lungul călătoriile mele, am învățat că pământul a fost mult mai mic decât mi-am imaginat `s si eu` s imaginat, și capacitatea sa de regenerare este limitee.J `am dat seama că el` s acolo nu o singură bucată de planeta noastră este de la distanță chiar și activități umane, care nu este afectat de aer degradation.L, apa, sol, lemn, totul este atteint.J `am mereu iubesc natura, când i `m distanță, nu am nevoie de souffre.Il tuer.Nous sunt nature.Nous au o origine și destin comun, suntem pe aceleași radeau.Les semne de scufundare` s se acumuleaza, dar vom continua să rulează în noapte de dans întuneric și râzând cu aroganță `d` d `superiorii ființe cred că a fi maestru` s univers.Le Titanic a fost vârful de lance al tehnicii, se `nu a fost` spatiul `îndoială în spiritul celor care `operat.

motanudeea: Ai tradus cu google translate? Am observat ca ti-au ramas multe cuvinte netraduse :)
Alte întrebări interesante