Engleza, întrebare adresată de Dennnisss, 8 ani în urmă

Am nevoie de traducerea lectiei si exercitiul 10 si 11

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MELUSZEU
2

stiai ca?

sportul este bun pentru muschi

sportul nu numai ca iti va dezolta muschii, dar te va face mai puternic, mai flexibil si mai tonifiat.

ridicatul de greutati nu e pentru oricine ( sau mai bine zis sa faci sala )

cei sub 18 anii nu ar trebui sa ridice greutati. muschii ar putea fi indepartati de pe oase. in cazul acesta, ai avea dureri mari si te-ai alege cu probleme serioase.

esti ceea ce mananci

dieta ta ar trebui sa se bazeze pe sportul pe care il practici. inainte de o cursa, un atlet nu ar trebui sa manance ceva greu, in schimb ar trebui sa manance ceva cu zahar. va fi absorbit rapid si va  tonifia muschii.  fructele sunt excelente in cazul asta. maratonistii in schimb, ar trebui sa manance mese consistente inainte cu 3 ore de a incepe cursa. zaharul din cereale este absorbit mult mai incet. participi la o cursa lunga? mananca niste paste. iti va da energie pentru o perioada mai mare de timp, in comparatie cu fructele.

ai grija la cap/ de cap

atunci cand lovesti mingea cu capul, pot aparea dureri de cap. senzatie de ameteala si chiar mici pierderi de memorie. mingea cantareste 425 de grame si poate fi lovita cu o viteza de 100 km/h, ceea ce poate fi un pericol pentru capul fotbalistilor. un jucator profesionist de fotbal poate lovi mingea cu capul de peste 5000 de ori intr-un interval de 15 ani.

expira

in timpul exercitiilor, e mult mai important sa expiri, decat sa inspiri. daca reusesti sa dai tot aerul afara de-odata, nu vei mai obosi atat de repede.

gluteus maximus

gluteus maximus este cel mai mare si cel mai puternic muschi din organismul uman, ce se afla in zona fesierilor. este proeminent la culturisti.

ex 10

1  nu-mi dau seama ce e

2 toned

3 deformities

4 exhale

5 breath in (cred)

6 vertigo

ex 11

1 C

2 C

3 C

4 N  doar pentru cei sub 18 ani ar fi periculos, nu in general

5 C

6 N


Dennnisss: Multumesc foarte mult
Alte întrebări interesante