Limba română, întrebare adresată de girbulea, 9 ani în urmă

am nevoie de un esei ``Toamna-anotim al tristetei`` sa includa figurile de stil:frunze de metal,tacere grea,umbre-n imprejur intr-un gol tacut.....va rog...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de adelinaandriuca
4
Vremea a inceput sa se raceasca foarte mult.Vintul rece s-a pornit si sufla cu putere.Soarele nu mai incalzeste ,iar rezele lui sunt acum palide,lipsite de stralucirea obisnuita si mai in toata ziua sta ascuns in spatele unor nori amenintatori,grosi si negri.
Copacii au ramas fara frunzele ingalbenite si vestejite.Asternute pe jos,ele sunt purtate de vint foarte zglobiu.Crengile zopacilor se dezlipesc si cad la pamint,iar cimpiile ofilite sunt triste, pentru ca orice urma de verdeata a disparut.
Animalele aflate in cautarea unor surse de hrana devin agitate si simt cu teama apropierea irenii.Oamenii sunt tristi si asteapta cu infiorare sosirea iernii nemiloase.Cu totii se indreapta spre casele lor,unde ii asteapta caldura focului,iar singurii care se bucura de venirea iernii sunt copiii,cu gindul la neaua care v-a acoperi in curind imprejurimile.
PS: sper ca team ajutat un pic)

girbulea: mersi foarte mult(K)
Alte întrebări interesante