Limba română, întrebare adresată de AndrewDark, 8 ani în urmă

Am nevoie de un eseu despre migrarea populatiei, mai exact de ce migreaza populatia si cauzele ei.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de raisa2894
1
Factorii de presiune și de atracție
Factorii de presiune sunt motivele pentru care persoanele își părăsesc țara. Factorii de atracție sunt motivele pentru care ele se mută într-o anumită țară. Există trei tipuri de factori majori de presiune și de atracție.


Factori socio-politici
Persecuția pe motivul apartenenței la o etnie, religie, rasă, politică sau cultură poate determina oamenii să-și părăsească țara. Un factor major este războiul, conflictele, persecuția din partea guvernului, sau un risc major ca acestea să se întâmple. Cei care fug de conflicte armate, de încălcări ale drepturilor omului sau de persecuții sunt de obicei refugiați umanitari. Aceasta va influența alegerea locului în care se stabilesc, deoarece unele țări au abordări mai liberale față de migranții umanitari. În primul rând, aceste persoane se îndreaptă, foarte probabil, către cea mai apropiată țară sigură care acceptă solicitanți de azil.

Factori demografici și economici
Schimbările demografice determină modul în care se produce deplasarea și migrația populației. Creșterea sau scăderea populației, gradul de îmbătrânire sau ponderea mare a tinerilor influențează creșterea economică și oportunitățile de ocupare a forței de muncă în țările de origine și politicile de migrație în țările de destinație.

Migrația demografică și economică este corelată cu standardele de muncă, șomajul și starea generală de fiabilitate economică a unei țări. Printre factorii de atracție se numără salarii mai mari, oportunități de angajare mai bune, un nivel de trai mai ridicat și oportunități în domeniul educației. În cazul în care condițiile economice nu sunt favorabile și riscă încă să se deterioreze, crește probabilitatea ca un număr mare de persoane să migreze în țări cu o situație mai bună.

Factori de mediu
Mediul a constituit întotdeauna un factor al migrației, deoarece oamenii fug din calea dezastrelor naturale, cum ar fi inundațiile, uraganele și cutremurele. Se preconizează că schimbările climatice vor accentua fenomenele meteorologice extreme, ceea ce ar putea cauza deplasarea unui număr mai mare de persoane.
Alte întrebări interesante