Geografie, întrebare adresată de rachel48, 8 ani în urmă

Am nevoie de un eseu despre poluare si combaterea ei plsssss e urgent risc corigența​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de denisasarbuc
1

Search:

SERVICII

LEGISLATIE

CLIENTI

DESPRE NOI

NOUTATI

CARIERE

CONTACT

Ce este poluarea aerului si cum o putem combate?

Observam tot mai des utilizandu-se termenul de poluare in diferite contexte si citim tot mai des in mass-media despre diversele tipuri de poluare si efectele pe care acest fenomen le are asupra mediului inconjurator precum si asupra sanatatii noastre – cunoastem insa cu totii cu adevarat ce efecte catastrofale are poluarea aerului si ce masuri de prevenire putem lua pentru a o limita?

Poluarea aerului este una dintre formele de poluare cu efecte majore, dezastruoase, asupra mediului inconjurator. Din punct de vedere tehnic, orice modificare fizica, biologica sau chimica in atmosfera poate fi denumita poluare a aerului si apare atunci cand orice gaz nociv, praf sau fum, intra in atmosfera si afecteaza plantele, animalele precum si fiintele umane.

Implicit, poluarea aerului presupune poluarea atmosferei si astfel orice gaz sau substanta care patrund in atmosfera pot crea dezechilibre nedorite pe termen mediu si lung. De aceea, subtierea stratului de ozon din atmosfera (cel care ne protejeaza de efectele negative ale radiatiilor ultraviolete)  cauzat de poluarea aerului reprezinta o amenintare majora pentru existenta ecosistemelor de pe planeta si reprezinta provocarea suprema pe care omenirea trebuie sa o depaseasca in ciuda diferendelor politice de pe scena internationala

Am putea stopa criza energetica folosind energia intr-un mod rational. Cateva din lucrurile pe care le-ar putea face pentru a salva energie sunt:

Folosirea mai rara a automobilelor: mersul, ciclismul, sau transporturile publice.

Evitarea cumpararii bunurilor care sunt impachetate excesiv. Este necesara energie pentru a confectiona ambalajele, dar si de a le recicla.

redu ceea ce folosesti, refoloseste lucrurile in loc sa cumperi altele noi, repara obiectele stricate in loc sa le arunci, si recicleaza cat mai mult posibil. Afla ce facilitati de reciclare sunt disponibile in zona ta. Incearca sa nu arunci lucrurile daca acestea ar mai putea avea o alta folosinta.

Alte întrebări interesante