Informatică, întrebare adresată de eddiandrei18, 9 ani în urmă

Am nevoie de un eseu despre prietenul meu calculatorul

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de denisairinaru
81
Calculatorul ne este  prieten dar si dusman.Ne este prieten atunci cand ne ajuta intr-un anumit domeniu.Cand calculatorul ne este prieten avem destul de multe avantaje ,cum ar fi:te ajuta sa faci un portofoliu, un rezumat,poti vorbi cu cineva pe yahoo messengercare este la mare distanta de tine, poti lucra in diferite aplicatii pentru a face proiecte si poti adapta imagini dupa cerintele cadrelor didactice.Calculatorul ne este prieten atunci cand primim informatii sau dam informatii.Calculatorul ne mai este prieten deoarece ne face munca mult mai usoara si ne mai da  timp si pentru relaxare.Cu ajutorul lui putem viziona filme si putem descarca diferite informatii. Acesta ne mai este prieten atunci cand noi avem internet de unde putem cauta si gasi foarte multe informatii si le vom gasi mult mai usor decat credeam .   Acesta ne mai este prieten deoarece putem juca jocuri educative ,interesante si la care trebuie sa ne gandim destul de mult pana cand facem o miscare.
Răspuns de gogeleraluca
18
Un calculator...Hm....o increngatura de piese....un labirint de biti..o insiruire de 0 si 1.....combinandu-se pentru a crea intru plinatatea mintii procese complexe....amalgamandu-se pentru a crea simplitate pentru cotidian.....impletindu-se pentru a crea--si asta este implinirea adevarata--pentru a crea desfatare pentru...suflet??? De ce oare intreb? De ce nu afirm sigur ast lucru? Pentru ca trebuie sa ma conving ca asa este...si poate as incerca sa-i conving si pe altii...dar intai,trebuie sa ma conving pe mine insumi....
"Impersonal"...E un atribut potrivit unui calculator? Pai..poate ca o fi pentru unii..."Ce e asa deosebit la un PC?" aud un glas sceptic...."O fiara de metal ce serveste la a ne prelucra date,un obiect pe care il hranesc cu energie si imi da in schimb o rapiditate si sa zicem o organizare mai buna a lucrului meu.Un calculator...e pur si simplu o unealta...o scula....si nici macar o scula in adevaratul sens al cuvantului :-)".....Astfel continua vocea aceea sceptica...Si apuc atunci tastatura si o izbesc in capul celui care scoate asemenea aberatii...Si vorbesc eu:
Alte întrebări interesante