Limba română, întrebare adresată de ciprianmarica, 8 ani în urmă

Am nevoie de un eseu pe tema familiei in care sa cuprind cele 4 opere: “Mara”, Tren de placere”, Amintiri din copilarie” si “Hronicul si cantecul varstelor”

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de maxim5336
35
Familia este un lucru important. Pe ea ne putem baza oricând avem nevoie de ajutor.
Familia poate fi de mai multe feluri.
Ea poate fi la inceput unita si de incredere in ei insa când un membru isi tradeaza familia atunci totul se poate destrama. Romanul "Mara" este cel mai bun exemplu in acest caz. Dupa ce Persida l-a ales pe Natl, familia Marei s-a destramat incetul cu incetul pana cand un nou membru i-a adus din nou împreună.
Alte familii pot fi poate prea exigente fata de parinti si prea bune fata de copii. Aici se regasesc membrii familiei din Tren de placere. Personajul principal nu prea isi respecta soacra si isi alinta prea tare copii. Prin modul ista i-a pierdut le rand . Cand a încercat sa ii gaseasca mereu erau in alta parte pana s-a saturat si a astepatat ca ei sa se intoarca si asa a si fost.
Alte tip de familie este acea familie unde mama insista ca copii sa faca scoala dar tatal nu vrea din cauza nazbatiilor pe care colilul le tot face. In categoria asta intra foarte bine familia Creanga. Unde Nica face nazbatiilo
Alte întrebări interesante