Biologie, întrebare adresată de eugenstroici, 9 ani în urmă

am nevoie de un eseu unde sa relatez actiunile mele de a proteja animalutul preferat sau planta preferata

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Asteuu
40
Intodeauna  mi-u placut plantele si animalele si sunt de parere ca tuturor le plac. Dar ce facem cu adevarat pentru a le proteja,octrotii si iubi. In tara noastra animalele sunt lasate pe strazi,precum cainii si pisicile,iar in locul florilor sunt lasate sa creasca buruieni si altele. Cand am vazut teme acestui eseu,mi-am spus ca e timpul sa imi exprim parerea,ca e timpul sa imi arat gradul de maturitate si sa nu mai fiu socotit doar ca un copil care nu se poate gandii la binele lucrurilor si la binele oameniilor si a ceea ce ne inconjoara.
 Pot spune ca imi plac toate animalele,fiecare are rolul lui in acest lant al beneficilor. Dar asa cum mi s-a cerut voi spune prima data despre animalul meu preferat. Cine nu iubeste cainii? Acei adevarati prieteni cu patru labute si un botic umed,o codita ce mereu se misca,semn ca ma iubeste atat de tare. Dar ...iubind atat de mult acest animal nu  pot intelege de ce oamenii nu ii pot ocrotii si proteja,ii lasa pe strazi si apoi striga impotriva eutanasierii,desi nu fac nimic pentru ei. Daca eu as fi nominalizat/a pentru a proteja sau pentru a da niste sfaturi acestea ar fi : 
- in primul rand toti catelusii vor fi dusi in adaposturi
-apoi vaccinati si castrati.
-apoi curatati si hraniti ca in cele din urma sa isi poata gasi un stapan. 
-dupa ce primesc un stapan,datele acestuia (al stapanului) sa fie scrise intr-un fel de contract ,astfel incat ,intr-o zi stapanilor sa li se faca o ``vizita surpriza``,iar daca animalul nu e tinut in conditii bune ,stapanul sa fie amendat ,iar cainele restituit adapostului. 
Cam acestea ar fi actiunile pentru protejarea animalului meu preferat. Si cum am promis ca voi scrie si despre plante ,o voi face.
 Nu am o  planta preferata ,dar oricum,in parcuri ele sunt plantate si apoi lasate ``in plata Domnului`` ,daca as avea puterea de a face ceva,si poate chiar am,as merge si le-as ingriji si sunt sigur/a ca si ceilalti mi s-ar alatura pentru ca sunt de parere ca aceasta tara e plina de oameni inimosi,dar le e frica sa o arate din pricina unor motive necunoscute de mine...inca.
Alte întrebări interesante