Am nevoie de un referat cu tema "Întreținerea tehnică a tractorului, realizarea curățării filtrului de aer" pls ..:))
Răspunsuri la întrebare
Răspuns:
Fiecare utilaj pe care îl folosești reprezintă o investiție importantă, pe care nu-ți permiți să o pierzi din cauza unor defecțiuni neprevăzute. Tocmai de aceea, mentenanța joacă un rol important. Utilajele care sunt bine întreținute au o viață mai lungă și funcționează mai bine, făcându-ți munca mult mai ușoară.
Tractorul e unul dintre cele mai des folosite utilaje, motiv pentru care întreținerea acestuia e cu atât mai importantă pentru buna sa funcționare. Fără tractor nu poți lucra pământul, în special dacă ai o suprafață mare. În consecință, atunci când acesta se defectează ești blocat și nu poți lucra până la repararea defecțiunii, iar aceasta înseamnă timp, efort și bani pierduți. Iată câteva sfaturi pentru întreținerea corectă a tractorului tău:Verifică fluidele în mod regulat
Schimbarea uleiului de motor e cea mai simplă cale de a evita defecțiuni majore la tractorul tău. Schimbarea acestuia trebuie făcută conform manualului de utilizare al tractorului sau odată la șase luni. La tractoare se face mai des decât la automobile, însă și gradul lor de uzură este mai mare. Tocmai de aceea, trebuie să fii sigur că folosești ulei de motor de calitate, care să nu afecteze performanțele utilajului tău. Dar uleiul de motor nu e singurul fluid pe care trebuie să îl verifici la tractorul tău.
Spre deosebire de un automobil, utilizarea tractorului se măsoară în ore, nu în kilometri parcurși. Din acest motiv, e important să verifici constant nivelul uleiul de motor, lichidul de transmisie, lichidul de răcire din radiator sau lichidul hidraulic. Scurgerile de lichide pot fi un semn prevestitor pentru probleme mult mai mari, așa că, dacă observi astfel de scurgeri, ar fi bine să chemi un mecanic imediat, ca să poți rezolva problema înainte să se agraveze.
Verifică presiunea anvelopelor
Verificarea presiunii din anvelopele tractorului e mult mai importantă decât pare la prima vedere. Conform Heavy Duty Direct, presiunea scăzută în roți va accelera considerabil uzura anvelopelor, reducând durata de viață a acestora. Mai mult decât atât, presiunea scăzută va duce și la un consum crescut de combustibil. Ar trebui să consulți manualul de utilizare al tractorului tău pentru a alege presiunea potrivită pentru anvelope. Totodată, poți ajusta presiunea anvelopelor și în funcție de munca pe care o desfășori.
Protejează utilajul
O cale bună de a-ți proteja tractorul este prin a-i găsi un spațiu în care să îl ții atunci când nu îl folosești, pentru a-l feri de intemperiile vremii. Fie că optezi pentru un garaj sau un hambar, e important să ferești tractorul de vremea rea, care poate să-i afecteze sistemul de eșapament, precum și alte componente vulnerabile în fața ploii.
Protejează motorul
Trebuie să eviți cu orice preț suprasolicitarea tractorului tău. Dacă îl supraîncarci, acest lucru va pune presiune pe motor, care se poate să nu facă față și să sufere o defecțiune. De asemenea, există riscul ca acesta să se dea peste cap și să te accidentezi. În consecință, trebuie să încerci să nu pui niciodată prea multă presiune pe tractorul tău; astfel vei evita accidentele și îl vei menține într-o stare bună de funcționare mai mult timp.
Curăță utilajul
Deși nu este pentru toți fermierii o prioritate, curățarea utilajelor este esențială pentru buna funcționare a acestora. Prin curățare, îți protejezi tractorul pentru că împiedici murdăria, pământul și diferite gunoaie și impurități să producă blocaje sau defecțiuni ale unor componente ale acestuia. De asemenea, este și oportunitate de a face o verificare completă a tractorului. Pe măsură ce îl cureți, poți detecta din timp defecțiunile minore, înainte să se transforme în probleme mai serioase.
Explicație: