Limba română, întrebare adresată de adep2008, 8 ani în urmă

Am nevoie de un rezumat pentru cartea "Războiul care mi-a salvat viața" ,va rog e foarte important ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de mirunabeatricemoisa
6
Este cartea mea preferata!!!



Ada era o fetita cu o mică problema.... era oloagă și nu putea merge. Avea un fraților ,dar nu avea tata,deoarece acesta a murit! Mama lor muncea mult ,dar nu muncea pentru ei,de aceea nu prea mâncau .... Mama o ținea pe Ada închisă in micul apartament de o cera,și nu ii îngăduia sa iasă pentru ca ii era Rușine cu ea. Amândoi duceau o viața in chinuri cu mama lor,deoarece ea nu ii iubea,și ii bătea tot timpul....

A venit războiul,iar cei doi au fugit de acasă împreuna pentru a-și găsi un cămin nou,care sa ii aprere de bombe... Nimeni nu i a vrut,și așa ca au rămas ultimi fără adăpost! Polițista i a luat și i a dus la Susan, o doamna din oraș,care la început nici ea nu i a vrut,dar apoi, a devenit ca mama pe care nu au avut o! Le dădea 3 mese consistente pe zi,le spală hainele și le cumpara unele noua,sa făceau baie in fiecare seara!

Ada a și învățat sa călărească , și și a făcut o prietena ,și calul și ea au devenit de nedespărțit! A primit cârje,și un control medical care zice i se poate repara piciorul, a învățat pana sa și scrie!!!

Dar intr o zi,mama lor a venit, și i a luat deoarece era prea scump sa ii țină acolo! I a luat,și coșmarul a reînceput !! Au venit Bombele! Trebuia sa se adăpostească ! Dar nu mai avea cârje sau pantofi așa ca nu au ajuns la timp! Cineva i a luat cu ei! După bombe, au ajuns din nou la susan,și mama lor nu i a mai luat nici o data!!!

adep2008: mulțumesc !
mirunabeatricemoisa: Ce cls ești?
mirunabeatricemoisa: Cpl
adep2008: sunt in clasa a 6-a
mirunabeatricemoisa: Serios?
mirunabeatricemoisa: Eu sunt a 5 a
mirunabeatricemoisa: Sper ca nu e sub nivelul tău
adep2008: nu, am doar nevoie de un rezumat pentru că am de făcut un proiect și am cumpărat cartea prea târziu și mai am doar 4 zile ... nu eram sigură că o pot termina într-un timp atât de scurt
mirunabeatricemoisa: E o carte superba!
mirunabeatricemoisa: Cel puțin mie mi a plăcut ffff mult
Alte întrebări interesante