Limba română, întrebare adresată de PinterP, 8 ani în urmă

Am nevoie de un Rezumat pentru iepurașul Peter(rapid va rog) ​


PinterP: dau coroana, va rog ajutați-ma

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de secareanubarladirb
1

Explicație:

Povestea lui Peter Rabbit , una dintre cele mai bine vândute cărți pentru copii din toate timpurile, scrisă și ilustrată deBeatrix Potter , tipărit privat în 1901 și publicat comercial în 1902. Se concentrează pe răutăcioșiPeter Rabbit , a cărui neascultare duce la necazuri. Povestea combină umorul și aventura, oferind în același timp o lecție morală , iar textul este însoțit de frumoase acuarele.

Cartea îl prezintă pe Peter Rabbit, care este mult mai aventuros decât frații săi: Flopsy, Mopsy și Cotton-tail. Înainte de a merge la brutar, mama lor îi avertizează să evite grădina domnului McGregor, deoarece tatăl lor a avut un „accident” acolo și a ajuns într-o plăcintă. Cu toate acestea, după ce ea pleacă, obraznicul Peter se strecoară imediat sub poarta grădinii pentru a pătrunde pe legumele domnului McGregor, în timp ce ceilalți merg ascultători pe banda pentru a culege mure. Domnul McGregor îl vede în curând pe Peter lângă rama castraveților și îl urmărește pe iepurele tânăr îngrozit peste tot în grădină, iar Peter își pierde atât pantofii, cât și mica sa jachetă albastră. După ce în cele din urmă a localizat poarta, Peter se întoarce acasă speriat, dar puțin mai înțelept. Doamna Rabbit îi oferă lui Peter ceai de mușețel , dar, pentru frații săi buni, ea produce o cinăpâine și lapte și mure .

Povestea a fost scrisă inițial pentru plăcere privată. Potter a creat personajul principal în 1893 într-o scrisoare pe care a scris-o pentru a amuza copilul bolnav al fostei sale guvernante. Cu toate acestea, prietenii lui Potter au încurajat-o ulterior să caute un editor. După ce lucrarea a fost respinsă, a lansat-o ea însăși în 1901. Versiunea originală avea 42 de ilustrații alb-negru și a fost tipărită într-un format mic, pe care a conceput-o astfel încât chiar și copiii foarte mici să poată ține cartea. Lucrarea s-a dovedit extrem de populară, iar Frederick Warne & Co. ulterior au acceptat să o publice. După diverse schimbări - Potter a colorat în mod deosebit imaginile însoțitoare - Povestea lui Peter Rabbita fost lansat comercial în 1902. Lucrarea a combinat proză înșelător de simplă cu acuarele delicate de animale care erau creaturi de pădure realiste recunoscute, în ciuda îmbrăcămintei și caselor lor asemănătoare oamenilor. Deși fermecătoare, Povestea lui Peter Rabbit și lucrările ulterioare ale lui Potter îi introduc, de asemenea, pe tinerii cititori în pericolele foarte reale care se ascund în lumea adulților și noțiunea că acțiunile au adesea consecințe.

Un clasic pentru copii, cartea a fost tradusă pe scară largă și a trecut prin nenumărate ediții. În plus, l-a inspirat pe Potter să scrie peste 20 de lucrări suplimentare cu protagoniști de animale. Cu toate acestea, Peter Rabbit rămâne cea mai populară creație a lui Potter. Este probabil cel mai vechi personaj licențiat din lume, cu numeroase produse noi împodobite cu asemănarea sa produsă în fiecare an. Potter însăși a încurajat comercializarea personajului, brevetându-și propria păpușă Peter Rabbit și inventând un joc de societate care îl prezenta.

Sper că te-am ajutat!

Răspuns de georgimM16
1

Răspuns:

Peter este membru al unei familii de iepuri care mai are în componență trei surori și o doamnă iepure, mama lui Peter . Dar băiețelul familiei nu se aseamănă deloc cu surorile sale, care sunt cuminți și nu ies din cuvântul mamei . Dacă vă întrebați unde se află tatăl lui Peter , ei bine, aici povestea devine cea mai tristă , deoarece acesta a fost capturat de domnul McGregor și a ajuns plâcintă. Chiar așa, a ajuns în farfuriile celor care dețin grădina cu legumele mult râvnite de iepurași . Deși în cunoștință de cauză, micuțul Peter nesocotește sfaturile mamei , și se aventurează în grădină buclucașă unde are parte de o urmărire ca în filme.

Alte întrebări interesante