Limba română, întrebare adresată de koosem, 9 ani în urmă

Am nevoie de un rezumat
povestea se numeste
COMOARA DIN INSULA scrisa de ROBERT LOUIS STEVENSON
VA ROG AJUTATIMA

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Ema0g0
341
In cartea "Comoara di Insula" este vorba de o aventura. Se povesteste despre  un baiat, al caror parinti lucreaza la un han. El se numea Jim Hawkins, si avea un viitor asigurat in cadrul hanului.
In acel timp, un capitan temut de multi oameni gaseste un cufar cu galbeni si alte astfel de lucruri, dar echipajul il ameninta cu moartea dac nu imparte si cu ei. Refuza, este tinut captiv pana un camalot inca loial il ajuta sa scape, el ia cufarul si ajunge tocmai la hanul lui Jim.
Doctorul din zona, il examineaza pe pirat desi acesta nu a acceptat din prima data. Intre timp tatal lui Jim moare, iar din cauza alcoolului moare si piratul. Jim deechide cufarul, gaseste o trapa in care era o hartie. In acest timp, mama sa lua de acolo cat ii datora piratul, nevrand sa se coboare la nivelul unui hot si a lua tot. Jim ii arata hartia doctorului hartia, iar acesta concuzioneaza ca e harta unei comori. Doctorul discuta cu un baron, si se hotarasc sa mearga in drumul hartii. Pregatesc echipajul, o corabie si provizii si pornesc alaturi de Jim.
Dau de multe incercari pe Insula Scheletelor, ba chiar se intalnesc si cu piratii, dar ajung la un compromis. Jim se alatura piratilor pe urma unui plan, ajunge sa aiba incredere in ei, dar se ascunde intr-un butoi intr-una din conversatiile noului capitan afla ca a fost o inselatorie.
Jim se se intoarce, iar impreuna cu echipajul sau descopera comoara si se intorc cu bine acasa.

Eu cam asa am scris cand trebuia sa fac acest rezumat pentru scoala. Bafta!

koosem: multumesc pentru ajutor
Ema0g0: cu placere
Berinde124: Multumesc si mie
Alte întrebări interesante