Engleza, întrebare adresată de matematica1113, 8 ani în urmă

Am nevoie de un speech cu tema: dumnezeu ii ajuta pe cei care se ajuta pe ei insusi.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de katy2468
2
Eram afara,si ma întrebam de ce rugăciunea mea de a ma ajuta pentru a lua nota mare in teza,nu ia ajuns lui Dumnezeu sau de ce nu mi-a implinit-o. Stiu ca Dumnezeu are multe dorințe sa le împlinească si nu are timp pentru celelalte,dar mie niciodată nu mi-a implinit-o. Nici cand ma rugam sa prindem vreme frumoasă la mare. Cand am fost,a plouat tare si in ziua in care numai aveam bani si trebuia sa plecam,era cald,senin si frumos.Acum inca nu am aflat nota de la teza,dar după cum au fost subiectele si raspunsurile mele la ele,la o nota mica sigur o sa ma astept.
Meresem pe șosea si un bătrân era in cărucior,si incurand se făcea rosu si pana ajungea el pe partea cealaltă erau mari șanse ca o mașină să îl calce,asa ca l-am luat eu si l-am trecut repede. El mi-a mulțumit si mai ma rugat sa ii iau si o pâine. mia dat 1 leu,si man dus sa i-o iau.Cand m-am intors el numai era. L-am cautat si niste țigani îl loveau si înjură. Cu toate că imi era si mie frica de ei,M-am dus ca si cum eram nepoata lui si i-am spus"Bunicue,poftim pâinea. Tati e in masina si ne astealta"nu era niciun tătuc in masina,doar ca l-am mintit pe bătrân numai ca tiganii sa stie ca tata e in masina si ii vede si asa ei au plecat.
Apoi i-am spus bătrânului dece l-am facut bunic si am spus că e tatăl meu in masina. El a inteles,mi-a mulțumit,luat pâinea si apoi a plecat.
Astea sau intamplat in weekend.Dar nu doar atat.Astea au fost sambata.Duminica am iesit cu prietenii afara si apoi luni urmau notele.
Eram la scoala la ora de mate unde imi dădea nota. Am luat 4.Atunci m-am enervat si am uitat ca nu o sa ma mai rog niciodată la Dumnezeu.Am ajuns acasa,le am spus ă lor mei nota,mau certat. apoi seara m-am rugat la Dumnezeu dar nu pentru mn, iam zis:"Tatăl nostru din ceruri,pe mine nu mai ajutat,dar macar ajutat-l pe bătrânul acelea care ieri l-am ajutat,si nu ii mai pune pericole. Te rog sa nu se mai ia nimeni de El. AMIN! ". A doua zi am adus lucrarea semnata la scoala,dar cv ce ma uimit,sa intamplat. Fișa pe care mi-o dăduse nu era a mea. A incurcat-o,iar pe fișa reala a mea,eu luasem nota 8. Eram fericita si imi dădusem seama ca Dumnezeu ii ajuta pe cei care se ajuta pe ei înșiși.
Alte întrebări interesante