Limba română, întrebare adresată de adelina007, 9 ani în urmă

Am nevoie de un text argumentativ despre importanta grupului de prieteni in formarea personalitatii unui tanar

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
1

Viata adolescentului este un univers plin de capricii,de orgolii,este un taram
necunoscut in care tanarul este in cautarea sinelui .Este timpul cand sunt dificil de inteles, cu toate acestea ei gasesc usor un grup de persoane de aceeasi varsta cu care isi petrec timpul si cu care pretind ca se inteleg mult mai bine decat cu propria familie.
Prietenia in viata adolescentului este importanta pentru ca ii ofera acestuia sustinere ,intelegere si protectie.Prietenii adevarati sunt cei care nu iti schimba caracterul si te lasa sa fi tu insuti ,fara sa-ti schimbe mentalitatea,comportamentul sau felul de a fi.Un prieten adevarat te place asa cum esti iar aceasta prietenie sa fie neconditionata.
Prietenii sunt necesari in viata tanarului doar intr-un mod constructiv,sa-i aduca argumente pro atunci cand ii cere sfatul ,sa nu ia decizii in locul parintilor lui ,sa-i acorde sprijinul cand are nevoie,sa-l sustina in momente placute sau neplacute din viata lui.
Trebuie avut in vedere ca o prietenie nu trebuie sa-l faca pe adolescent sa-si piarda identitatea si respectul de sine.Trebuie sa stie sa discearna intre bine si rau
In concluzie prietenia este benefica in viata adolescentului ,dar trebuie avut in vedere pe cine iti faci prieten







Alte întrebări interesante