Limba română, întrebare adresată de kiara14, 8 ani în urmă

Am nevoie de un text ARGUMENTATIV DESPRE IMPORTANTA TATALUI

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de georgexd72
1

Ma descurc destul de bine la asta deci hai sa o luam cu începutul :

E dovedit științific! De la mamă, copilul învață că el este centrul universului; de la tată învață că există și alte universuri. Semn că tatăl are un rol bine definit în dezvoltarea emoțională și fizică a copilului.  

Metaforic vorbind, esența misiunii tatălui este tăierea cordonului ombilical dintre mamă și copil. Iar acest lucru presupune încurajarea și dezvoltarea autonomiei copilului, încă de la vârstă mică. Și copiii au mare nevoie de această libertate pentru a descoperi lumea și, implicit, pentru a se construi și a se descoperi pe sine.

Sunt nenumărate studii despre rolul tatălui în viața copilului și toate arată că, dacă acesta este implicat în creșterea și educarea celui mic, IQ-ul copilului este mult mai mare, adaptarea în colectivitate este mai ușoară, succesul școlar apare mai repede și rezistența la frustrare este mult mai mare.

Chiar dacă tatăl nu reprezintă lumea naturală a nou-născutului, el reprezintă celălalt pol al existenţei umane: lumea gândirii, a lucrurilor făcute de mâna omului, a disciplinei, a călătoriei şi aventurii. Tatăl este cel care îl învaţă pe copil, cel care îi arată calea în lume. Dacă mama are tendința, mai degrabă, de a proteja copilul, atunci tatăl este cel care împinge limitele copilului puțin mai sus, îl învață să se autodepășească constant. Iar aceste momente de triumf pe care tatăl le construiește cu copilul său sunt adevărate lecții despre curaj, ambiție, încredere în sine.

Sper ca ai inteles, Credema, este destul de greu să trăiești fără un tata


georgexd72: A lol
georgexd72: LOOOOOOL
georgexd72: MOR DE RAS AICI
georgexd72: eu sunt de a 6 a, dar Credema, pt clasa ta este bun textul
georgexd72: doar credema
kiara14: Bineee :))) mersiii
georgexd72: Npc, credeam ca esti in clasa a 6-a sau ceva de genul si credeam ca nu este atât de bun textul pt tine
georgexd72: ca e prea de clasa mai mare
georgexd72: acum sper sa Nu comenteze sau ceva de genul
kiara14: Stai linistit
Alte întrebări interesante