Limba română, întrebare adresată de voicadiana12345678vc, 9 ani în urmă

Am nevoie de un text cu un elefant si o furnica de cel putin 10-12 randuri in care sa folosim mai multe grade de comparatie. Va rog muult !!
Multumesc !!..

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
0
Am nevoie de un text cu un elefant si o furnica de cel putin 10-12 randuri in care sa folosim mai multe grade de comparatie. Va rog muult !! 
Multumesc !!..
Cere detalii  Urmăreşte  Raportează abuzul! de Voicadiana12345678vc Acum 4 minuteGradele de comparaţie ale adjectivului / Die Steigerungsstufen des Adjektives 1. Gradul pozitiv Forma adjectivului, aşa cum o întâlnim în dicţionar, exprimă calitatea sau însuşirea unui lucru, unei fiinţe sau unei persoane. z.B.: Das Wasser ist kalt. / Apa este rece. Das Brot ist gut. / Pâinea este bună. Cu ajutorul gradului pozitiv mai putem exprima faptul că două lucruri sunt egale în privinţa unei calităţi sau însuşiri. Acest lucru se realizează cu adverbele: so, ebenso, gerade...wie, ebenso. z.B.: Mein Buch ist so gut wie dein Buch. / Cartea mea este la fel de bună ca şi a ta. Es ist ebenso weiß wie die Milch. / Este la fel de alb ca laptele. 2. Gradul comparativ Acest grad se formează de la gradul pozitiv la care se adaugă terminaţia –er. z.B.: Mein Sohn ist fleißiger als Johann. / Fiul meu este mai harnic decât Johann. Adjectivele care se termină în –el îl pierd pe –e. z.B.: Diese Farbe ist dunkler als die andere. / Această culoare este mai închisă decât cealaltă. Adjectivele care conţin vocală primesc Umlaut. z.B.: Meine Schrift ist schöner als deine. / Scrisul meu este mai frumos decât al tău. Nu primesc Umlaut adjectivele cu următoarele terminaţii: -el, -er, -en, -e, -bar, -sam, -ig, -lich, -haft; participiile şi adjectivele cu diftongul –au- . z.B.: dunkel – dunkler, offen – offener, tragbar – tragbarer, traurig – trauriger; bekannt - bekannter; sauber – sauberer. Comparativul poate fi întărit cu ajutorul adverbului viel: z.B.: Mein Computer ist viel besser als dein. / Computerul meu este mult mai bun ca şi al tău. Gradul comparativ de inferioritate poate fi exprimat cu ajutorul adverbului weniger: z.B.: Das rote Auto ist weniger bequem als das blaue. / Maşina roşie este mai puţin comodă decât cea albastră. 3. Gradul superlativ Se formează de la gradul pozitiv la care se adaugă –(e)st. - Adjectivele monosilabice sau cele plurisilabice care sunt accentuate pe ultima silabă: -d, -s, - sch, -ß, -t, -z, primesc la superlative –est: z.B.: bunt – bunteste - Celelalte adjective primesc –st. z.B.: hell – hellste - Adjectivele care conţin vocală accentuată primesc şi la superlativ Umlaut: z.B.: alt – älteste - Când apare pe lângă substantiv, adjectivul are în faţa sa un articol: z.B.: Der Sommer ist die schönste Jahreszeit. / Vara este cel mai frumos anotimp. Alex ist der jüngste. / Alex este cel mai tânăr. - Superlativul poate fi exprimat cu ajutorul prefixului –aller: z.B.: Der Sommer ist die allerschönste Jahreszeit. / Vara este cel mai frumos dintre toate anotimpurile. Unele adjective nu acceptă comparaţia: o Adjectivele care denumesc nume de materii: eisern (de fier), silber (de argint) o Adjective ca: rund (rotund), tot (mort), lebendig (viu) o Adjectivele care denumesc culori: rot, blau o Adjectivele care au deja un caracter superlativ: absolut, maximal, minimal, total. 
Răspuns de EduardMarian1004
0
ELEFANTUL CEL MARE SI FURNICA
Alte întrebări interesante