Limba română, întrebare adresată de anghelinanichicin, 9 ani în urmă

am nevoie de un text de 10 rinduri in care sa utilizezi verbe la modul gerunziu,avind urmatorul inceput : Intr-o duminica , iesind cu prietenii la o primblare

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de denisaanteligentul
2
eu am est la o plimbare cu prieteni am fost sa ne loam o angezata pe dum am gasit un catel si lam luat cu noii lam m chemat fuljer  sa lsat seara si vream sa plecam dar ne certa pentruca nu stiam cine osal eie pe furjer  am facut pe randul toata saptamana dupa o saptamana nu lam mai gasit si neam antristat dupa doui ani el sa facut maresi  venit din nou la noi dar noi nulam mai recunoscu si am fujit de frica dupa un pic de zile neam dat seamna ca era fuljer si neam dus la joaca noi am anceput sa mergem pe drum am vazuto si pe mama lui fuljer dar numai el stia ca era mama lui  furjer a recunoscuto   si  a anceput sa maraie la mama noi lam tras dar de geaba nu se dislipea de mama lui iam dat drumul si a fujit laea noi neam bucurat de bucuria lui.

Răspuns de mariamag
3
Intr-o duminica , iesind cu prietenii la o plimbare uitandune mai bine am vazut un om care era sarac si dormea pe strazi . Gandindune mai bine am mers la el . Saracul om neavand ce sa manance era aproape flamanzit  , acesta era foarte bolnav si incetul cu incetul ne-a povestit viata lui . 
Ascultandul ne-a zis ca el a fost aruncat pe strada de propriu lui copil , iar sotie lui  murit .Iar dupa un an de atunci sa singur in frig , chiar daca ploua , chiar daca ninge sta pe strazi . Noi ne-am gandit ca ar fi bine daca iam da niste bani pentru a se hrani si a se descurca mai usor .Plecand de acolo ne-am tot gandit cat de greu ii este lui sa indure frigul , boala si suferita prin care trece.                                 Asa ca viata trebuie trait cat mai mult pentruca dupa 2 luni tot mergand la el am aflat ca murise .

mariamag: Cu placere
Alte întrebări interesante