Limba română, întrebare adresată de Andrei2391, 8 ani în urmă

Am nevoie de un text de 16 randuri vedeti in pozele de mai jos

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de balintalice69
0

Răspuns:

Desore casa Memoriala a lui Ion Creanga putem spune ca e situatq in respectivul sat numit Humulesti,era o casa modesta,in care locuiau 8 copi prin care se afla si Ion baiatul care avea grija si de casa si de frati mai mici dar uneori intra si in belele.Se spune ca in acea casa inca se mai afla toate bunurile familiei.Si inca si acum casa se afla pe propii ei pereti.Sper ca te va ajuta daca e ceva gresit imcearca sa deslusesti tu.Sper sa te ajute!

Răspuns de sebaseba004
0
Casa părintească a lui Ion Creanga, o căsuța ca multe alte casa modeste de oameni simplii, însă îngrijită, curată , dar mai ales primitoare.
Încă din poarta împletită de nuiele, poți parca sa retrăiești acele vremuri simple, curtea casei in care Creanga se juca cu frății săi, căruță cu care părinții își câștigau traiul, dar mai ales tinda, in care mama lui Nica obișnuia sa pună flori , ulcele și presuri.
O căsuța mică, cu doua camere bine organizate, in care toată familia își ducea zilele. Acoperișul făcut din șindrila, baremele din lemn, geamuri mici, toate lucrurile din casa, confecționate in mare parte din lemn, ne dau de înțeles ca aceasta familie , era una săracă, cu mulți copii .
Alte întrebări interesante