Limba română, întrebare adresată de elenabiancaungureanu, 8 ani în urmă

Am nevoie neaparat de rezumat la cartea MINUNEA. URGENT VA ROG!!! ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AlexiaZ0909
2

Răspuns:

Minunea il are ca protagonist pe August Pullman, un baietel cu probleme grave de sanatate. Deoarece s-a nascut cu diferite afectiuni care au condus la o serie infinita de interventii chirurgicale, viata lui nu este una normala, iar chipul sau este diferit.

Protagonistului i se ofera si rolul de narator, August fiind cel care ne povesteste aspectul sau inedit. Ochii lui sunt mai lasati, in timp ce pielea de pe chip si nasul par sa ia propria forma, fapt ce a condus la multe priviri pline de dispret de la trecatori.

Romanul parcurge evolutia sa in urma deciziei de a se inscrie intr-o scoala normala, alaturi de ceilalti copii, cu riscul ca el sa fie judecat datorita aspectului sau. Parintii si sora lui il iubesc enorm, iar el a invatat sa isi accepte chipul, insa odata ajuns la scoala face cunostinta cu realitatea cruda si rautatea copiilor care nu sunt educati in mod corect si aleg sa judece dupa aspect, fara sa cunoasca greutatile prin care alti copii trec.

Elevii alaturi de personalul angajat in scoala se fac vinovati de modul in care August este aspru judecat si privit cu dispret niciuna dintre parti nefiind in stare sa arate bunatate, intelegere sau sa demonstreze ca valorile predate in scoala nu sunt doar cuvinte aruncate in aer.

Spre final August le ofera tuturor o lectie de viata importanta si un indemn catre toti copiii care se confrunta cu aceeasi problema ca si el.

Sper sa iti fie de folos! bafta!

Alte întrebări interesante