Limba română, întrebare adresată de user105, 8 ani în urmă

Am nevoie o compunere despre anotimpul primăvara ( foarte frumoasă) sa aiba un titlu impresionant si atractiv ! Rog Komisarul să mă ajute! Mulțumesc ​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
1

Răspuns:

Salut! Nu doar Komisarul poate raspunde, ci oricine este talentat si doreste sa te ajute!

Prietena mea Primavara

Priveam pe geam norii inchisi, picaturile de ploaie care imi bateau in geam sacadat si ma gandeam ca astazi este 1 Martie! Ce zi, Doamne! Cum sa inceapa primavara astfel?

Asa gandeam, privind pe geam, cand... niste ciocanituri mici m-au " trezit " din gandire. La geamul meu statea o domnisoara stravezie, verde toata, dar cu un chip suav , de o frumusete aparte  si imi soptea:

- Nu vrei sa imi deschizi? Sunt Primavara si am sosit! Atat de mult ti-ai dorit sa vin, incat ... iata-ma-s!

Priveam si nu-mi venea sa cred ca tocmai mie mi se adreseaza aceasta fata frumoasa cu par verde impodobit cu flori inmiresmate, cu straie stravezii de un verde crud, cu ciubote din toporasi  si ghiocei, cu maini delicate, cu ochi mari si albastri ca cerul senin, dar zametul ei... m-a incalzit de tot!

O priveam fericit ( chiar nu intelegeam ce se intampla cu mine!) si incercam sa leg doua cuvinte, dar... parca aveam prune in gura!!!

Primavara senina si blanda ma privea cu albastrul ochilor ei si imi spuse cu duiosie:

- Stiu, stiu ca esti fericit fiindca am sosit, ca ma vezi, ca vrei sa fiu prietena ta cea mai buna! Nu intelegi de ce nu vezi schimbarile vremii si aici de la geamul tau. O sa iti raspund: Doar tu ma poti vedea  astazi si asta fiindca ma iubesti mult si sincer! Apoi, doar tu ai sufletul tanar, crezi in mine si in puterea mea de a alunga Doamna cea Alba si rece si de aceea m-am facut vazuta!  Afla acum ca peste foarte putin timp, toti cei care ma iubesc ma vor vedea, iar sora mea Natura, ma va primi cu bratele deschise, iar voi, oamenii veti primi bucuria de a trai, de a iubi, de a fi tineri  si frumosi.

- Iubita Primavara, te iubesc si vreau sa fii doar a mea!

Ca prin minune, cerul s-a deschis, iar razele soarelui imi incalzeau fruntea lipita de geam. Sa fi visat cu ochii deschisi?

Explicație:


Komisarul: Am răspuns și aici!
user105: Mulțumesc!
user105: Mă poti ajuta la ultima întrebare postată te rog?
user105: De fapt la ultimele doua
Alte întrebări interesante