Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Am nevoie pana luni de o compunere de 20,25 de randuri cu titlul ,,Misterele cuvantului,,dau 30 puncte si steluta.AM NEVOIE MARE

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de legislatie
6

Murmurul marii e acelasi de milioane de ani...fosnetul padurii, asemenea...ciripitul pasarelelor e acelasi de cand sunt ele pe Pamant...si lumea ar fi ramas neschimbata...Dar intr-o zi, asa, ca din intamplare, niste creaturi slabe, lipsite de aparare si mereu urmarite de toate celelalte vietuitoare, au descoperit ca prin sunetele pe care le produc se pot coordona mai bine...Aproape au amutit de uimire....Incet - incet, in multe generatii, au perfectionat uluitoarea descoperire...Au inceput sa isi povesteasca gandurile si celorlalti, sa se organizeze si sa se apere mai bine.Au inceput sa invete si lumea s-a schimbat in scurta vreme, asa cum nu se mai vazuse pana atunci...

Sunetele au devenit cuvinte Au inceput sa aiba putere.Un cuvant putea sa aduca bogatie, un alt cuvant putea sa aduca moartea...Un alt cuvant ordona daramarea unui munte, un altul, un razboi nimicitor. Puterea cuvintelor crestea pe zi ce trece..Adevaruri uluitoare stateau in cateva cuvinte..Au devenit mai puternice decat muntii traversati in goana cailor, mai cuprinzatoare decat marile cele mari, pana au imbratisat planeta.Unele cuvinte erau atat de puternice incat oamenilor le era teama sa le pronunte.Ecoul lor putea sa naruiasca o lume intreaga...si nimeni nu s-ar fi putut opune. Altele, soptite prin locuri ascunse, au facut nenumarate rautati..

   Treptat, cuvintele au capatat propria lor capacitate de alegere...Au inceput sa- i aleaga pe oameni....Cei drepti si hotarati au fost indragiti de cuvintele drepte, de cele care nu lasau loc fatarniciei si ascunzisurilor.
      Erau si cuvinte slabe...ipocrite, serpuitoare. Acestea i-au ales pe cei mai slabi dintre oameni.
Din pacate, oamenii nu au inteles...Si-au schimbat cuvintele, au facut alte limbi, dar in toate se intampla acelasi lucru...se separau, oarecum.si cuvintele ii alegeau pe oameni.

Acum, lumea oamenilor si a cuvintelor e aceeasi, dar alegerea a redevenit a noastra..



Alte întrebări interesante