Istorie, întrebare adresată de 43241234524351315, 8 ani în urmă

Am nevoie repede la test!​ exercitiul 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de yologou27
0

Răspuns:

1."la est, a fecundat imperiile medo-persice""in nord s-a perpetuat prin Asiria pana la inceputurile civilizatiei moderne""la vest, a insufletit Fenicia, care i-a deschis drumul spre valea Niului si lumea arhipelagului"

2."acoperita de palmieri, de curmali, de lanuri de grau si de orz mereu secerate, mereu semanate, ca era Edenul legendelor biblice, granarul Asiei Occidentale"

3. Desi inca necultivata fiind campia Mesopotamiei, autorii cosndiera aceasta a fiind un spatiu geografic cu desavarsire ideal la construirea si devoltarea civilizatiilor.

4. Pe baza informatiilor suport oferite ne este prezentat procesul de stabilire si elaborare a tinuturilor si spatiilor geografice de demult. In secolul 1 si respectiv 3 IH au fost puse in formare tinuturile Mesopotamiei.

5. Dealul Palatin. Acesta este dealul de unde s-a format imperiul roman. Este cel mai central deal dintre cele 7 dealuri ale Romei si una dintre cele mai vechi părți ale orașului și a fost numit si primul nucleu al Imperiului Roman. Aici s-au construit palate imperiale, începând cu Augustus. Acesta este situat între Forumul Roman și Circul Maxim.

sper ca te-am ajutat, coroana?

Alte întrebări interesante