Limba română, întrebare adresată de Utilizator anonim, 9 ani în urmă

Am nevoie sa descrieti un peisaj de toamna 10 randuri. Nu mai putin si sa fie simpla nu complicata compunerea URGENT DAU FUNDA MERSI

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de sweetsweetza
607
   Era o dupa-amiaza de toamna . Am iesit afara , luandu-mi umbrela pentru cazul in care va ploua si am inceput sa ma plimb admirand minunatul peisaj al toamnei . 
    Trecand printre copacii aurii , sub picioarele mele aud fosnind frunzele uscate si colorate in nuante de galben si rosu . Un sunet atat de placut imi alina urechea . 
    De-a lungul potecii situata intre copaci se intindea un mare covor auriu alcatuit numai din frunzele uscate ce fosneau la trecerea oamenilor . 
    Vantul batea usor printre crengile aproape goale ale copacilor , iar racoarea acestui anotimp imi atingea sufletul cald amintindu-mi parca de vremurile in care ieseam toamna la poarta jucandu-ma alaturi de ceilalti copii in gramezile de frunze uscate . 
    Inima imi bate cu putere la venirea acestui anotimp facandu-ma sa imi doresc ca acesta sa dureze la nesfarsit .

sweetsweetza: Cu placere :)
Răspuns de madalyn
270
Toamna aramie coboara incet peste tara. Padurea pare aramie, poleita de razele timide ale soarelui .Frunzele copacilor cad la cea mai mica adiere a vantului .Multitudinea frunzelor desprinse formeaza un covor galben-aramiu miscator, asemanator unei mari agitate .Bradul semet este singurul care nu sufera transformari . Mirosul fructelor coapte se simte prin livezi. Campiile si gradinile se usuca incet, lasand in urma crengile amortite. Atmosfera mohorata se completeaza cu niste nori negri si un vant ce indoaie fara mila copacii. In locul soarelui arzator de asta-vara, ploaia marunta se instaleaza .

madalyn: degeaba ai raportat . Nu am copiat
madalyn: :(
Alte întrebări interesante