Limba română, întrebare adresată de DoubleNy, 9 ani în urmă

Am nevoie să fac o reflexia asupra ''Cine vorbește,comunică și se comunică''...am nevoie de niște idei măcar,mersi!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de purcarumonica57
2
Susțin cu fervoare aserțiunea:„ cine vorbește, comunică și se comunică”, deoarece de-a lungul timpului nevoia de a comunica a devenit tot mai pregnantă în societate. De la simplele discuții între prieteni și până la discuțiile de ordin politic, care aveau în prim-plan dirijarea destinelor unor oameni nu a fost decât un pas.
A vorbi înseamnă a spune celui din fața ta ceva important pentru tine, prin asta devi sociabil sau comunicativ. Mai exact ești deschis la problemele din jurul tău. Când receptorul devine și el interesat de subiect și se implică atunci putem spune că se comunică.
În primul rând comunicarea are un rol important, fiindcă ea este procesul prin care o persoană se confesează celeilalte și având ca rezultat senzația de descărcare emoțională. Atunci când suntem la răscruce de drum și nu știm care este calea corectă spunem celor mai de încredere persoane problema și ei ne limpezesc mintea și ne arată calea către bine. De ex: Raskolnicov, protagonistul cărții Crimă și pedeapsă a ucis două bărâne și până aproape de final trăiește momente dificile. Divulgarea faptei în fața iubitei l-a ajutat să-și mărturisească fapta și într-un final să descopere marea dragoste și virtutea.
În al doilea rând, trăim într-o societate democratică și suntem liberi să spunem ce dorim și profităm din plin de tehnologie, mai exact rețele de socializare:  facebook-ul, blog-ul etc încurajează comunicarea. A comunica echivalează în bună parte cu a cunoaște pe cineva și fac referire la rețele de socializare. Dacă ieri se mergea după principiile „văzu-plăcut”„ are bani îl iau, nu are nu-l iau”, azi totul se raportează la cuvânt...deci s comunică pentru a cunoaște.


purcarumonica57: Sper să te ajute ideile mele!
DoubleNy: Mulțumesc!
Alte întrebări interesante