Limba română, întrebare adresată de razvandin19, 9 ani în urmă

Am nevoie sa imi ziceti Trasaturi/informatii/Caracteristici despre :
Fabula/Doina/Genul epic/Genul liric .

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de laviniatudor03
2
Genul Lidic : reuneste operele literare in care autorul isi exprima reflectiile , ideile si sentimentele , prin intermediul eului liric . TRASATURI :-Eul liric ca voce a autorului se exprima prin marci lexico- gramaticale ;-Expresivitatea operei eate rezultatul folosirii figurilor de stil si a imaginilor artistice . ;-Punctuatia dobandeste si ea valente expreaive .
Doina : este specia genului liric in versuri , specifica poporului nostru , in care sunt exprimate puternice sentimente de dor , de jale , de tristete, fata de anumite imprejurati alw vietii TRASATURI :-Cuprinde motive literare folclirice ;-Elementele de prozodie contribuie la crearea muzicalitatii. ;-Este insotita de obicei, de o melodie potrivita .
Fabula: este o specie a genului epic , in vetsuri sau in proza , cu caracter alegoric , in care autorul transmite o morala prin intermediul unor personaje , plante sau lucruri personificate .TRASATURI:-Are rol miralizator .;-Are o stru tura specifica .;-Personajele ilustreaza anumite tipuri umane !
Sper ca te-am ajutatat !
Anexe:

razvandin19: Ms
laviniatudor03: Cu placere !
Alte întrebări interesante