Limba română, întrebare adresată de tuducerobert, 8 ani în urmă

Am nevoie sa prezint "Istoria literaturi romane" de George Ivascu intr-o pagina de word(marime font 14)

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de vmereuta7ox96ci
1
Istoria literaturii române este o lucrare de referință scrisă de George Ivascu, care oferă o privire detaliată asupra evoluției literaturii române de la începuturi până în zilele noastre.

Lucrarea începe cu o introducere care prezintă contextul istoric și cultural în care s-a dezvoltat literatura română. Urmează o secțiune care examinează perioada de început a literaturii române, care se întinde de la primele mențiuni scrise ale limbii române până la sfârșitul secolului al 18-lea. Această secțiune prezintă contribuțiile importante ale scriitorilor și traducătorilor din această perioadă, precum și evoluția stilurilor literare și a temelor abordate.

Urmează o secțiune care se concentrează pe perioada de maturitate a literaturii române, care include secolele 19 și 20. Aceasta prezintă o serie de scriitori și opere importante care au marcat această perioadă, precum și modul în care au fost influențați de contextul social și politic în care au făcut parte. De asemenea, această secțiune abordează teme precum modernizarea și urbanizarea, care au avut un impact semnificativ asupra literaturii și societății românești în această perioadă.

Alte întrebări interesante