Limba română, întrebare adresată de ionitandrei05, 8 ani în urmă

Am nevoie sa stiu doua amanunte din opera "O scrisoare pierduta". 1 De ce credeti ca Farfuridi si Branzovenescu il acuzau pe Tipatescu de tradare? Daca da din ce motiv. 2 Credeti ca cei doi au avut un rol important in partidul lui Catavencu? Din nou, daca da din ce cauza?

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de MonicaN
0

Dacă citim cu atenție comedia O scrisoare pierdută de Ion Luca Caragiale, vom descoperi că:

1) Personajul Tache Farfuridi, care intră în relație de cuplu comic cu partenerul său Iordache Brânzovenescu îl acuză pe Tipătescu de trădare. Cei doi decid să expedieze o anonimă la Centru pentru a împiedica această trădare. Aceștia sunt martori al unor întâmplări care trezesc suspiciuni: îl văd pe Trahanache intrând la Cațavencu, pe doamna Trahanache ieșind de la Cațavencu, pe polițaiul Ghiță intrând la Cațavencu etc., fapt care îi determină să bănuiască o trădare. Tipătescu neagă orice joc de culise și ia poza de victimă a propriei sale sensibilități pentru partid atunci când se află în fața celor doi acuzatori.

2) Cele două personaje Farfuridi și Brânzovenescu, deși membri marcanți ai partidului aflat la guvernare nu au un rol foarte important în partid. Marea dramă a acestor personaje, în special a lui Farfuridi, unul dintre posibilii candidați este aceea de a nu fi admiși în jocul de culise și de a nu avea acces la manevrele subterane.

Ne amintim:

Tema comediei  O scrisoare pierdută de Ion Luca Caragiale o constituie prezentarea vieții social-politice dintr-un oraș din provincie în circumstanțele tensionate ale alegerii unui deputat, eveniment care antrenează energiile și capacitățile celor angajați în farsa electorală.

Mai multe despre comedia O scrisoare pierdută de Ion Luca Caragiale aici: https://brainly.ro/tema/5927157

Succes și spor la teme!

Alte întrebări interesante