Matematică, întrebare adresată de corinalascu12, 9 ani în urmă

Am nevoie urgeeent!!!!

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Trombolistul
0

 \frac{12}{3 +  \sqrt{5} } -  {(1 -  \sqrt{5}) }^{2} =  \\  \\  \frac{36 - 12 \sqrt{5} }{ {3}^{2} -  { \sqrt{5} }^{2}  } - (1 -  \sqrt{5}) ^{2} =  \\  \\  \frac{12(3 -  \sqrt{5}) }{ {3}^{2} -  \sqrt{5} ^{2}   } -  {(1 -  \sqrt{5}) }^{2} =  \\  \\  \frac{12(3 -  \sqrt{5}) }{9 - 5} -  {(1 -  \sqrt{5}) }^{2} =  \\  \\  \frac{12(3 -  \sqrt{5}) }{4} -  {(1 -  \sqrt{5}) }^{2} =  \\  \\ 3(3 -  \sqrt{5}) -  {(1 -  \sqrt{5}) }^{2} =  \\  \\ 9 - 3 \sqrt{5} - 1 + 2 \sqrt{5} -  { \sqrt{5} }^{2} =  \\  \\ 9 - 3 \sqrt{5} - 1 + 2 \sqrt{5} - 5 =  \\  \\ (9 - 1 - 5) + ( - 3 \sqrt{5} + 2 \sqrt{5}) =  \\  \\ 3 -  \sqrt{5}
Alte întrebări interesante