Fizică, întrebare adresată de CopilNeedHelp, 8 ani în urmă

Am nevoie urgent, daca stie cineva la oricare din ele !!​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alinaolaru75
1

1. Electrocutarea reprezinta actiunea curentului electric asupra sistemului nervos si muschiular.

2. Electrocutarea indirecta, reprezinta atingerea unui element conductor care in mod normal nu este sub tensiune, dar care, in mod accidental, poate fi pus sub tensiune.

3. Respectarea normelor de protectie a muncii: sa nu se atinga echipamentele aflate sub tensiune; sa se foloseasca echipamentul de lucru si de protectie; sa se organizeze punctul de lucru astfel incat sa nu existe pericolul de electrocutare.

4. Porțelan, sticla pretensionata, materialul izolator de polimer este utilizat ca un material izolant, material izolator electric.

5. Un material dielectric este o substanţă care nu conduce curentul electric, care conţine sarcini electrice legate şi care sunt polarizate sub acţiunea unui câmp electric

6. Un material omogen are aceleași proprietăți în fiecare punct; este uniformă fără nereguli. Metalele sunt materiale omogene.

7. Material anizotrop înseamnă ca nu are aceleasi proprietati fizice in toate directiile. Este proprietatea unui material care îi permite să schimbe sau să își asume proprietăți diferite în direcții diferite față de izotropie.

Alte întrebări interesante