Limba română, întrebare adresată de dariusbrawlstars123, 7 ani în urmă

am nevoie urgent de un rezuman (mai lung) la cartea Cireșarii​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de impossible52
0

"Cireșarii" este o serie de romane pentru tineri scrise de Constantin Chiriță, publicată între anii 1967 și 1976. Acțiunea se desfășoară în perioada anilor '60 și urmărește aventurile a cinci prieteni: Dan, Sorin, Mihai, Vera și Anca.

Cei cinci prieteni își petrec vacanța de vară împreună și descoperă o hartă misterioasă care le dezvăluie existența unui tunel secret ce duce spre o vechi cetate. Cireșarii hotărăsc să exploreze acest tunel și încep o serie de aventuri periculoase care îi aduc în contact cu infractori, dar și cu prieteni noi.

Pe parcursul călătoriei lor, Cireșarii trebuie să înfrunte multe provocări și să-și demonstreze curajul, inteligența și prietenia. În cele din urmă, aceștia reușesc să descopere adevărul despre cetatea misterioasă și să dezvăluie planurile infractorilor care voiau să o jefuiască.

Cartea este o poveste plină de aventură, mister și prietenie și a devenit o lectură populară printre adolescenți. Seria "Cireșarii" oferă o imagine a vieții de vacanță a copiilor și a valorilor lor precum curajul, solidaritatea și încrederea reciprocă.

Alte întrebări interesante