Matematică, întrebare adresată de sebi8538, 9 ani în urmă

am nevoie urgent....ofer coroana celui mai bun raspuns

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Utilizator anonim
2

√(8/9) - √2 + √2/6 =

= √(2³/3²) - √2 + √2/6

= 2√2/3 - √2 + √2/6

= 4√2 - 6√2 + √2

= - √2

Răspuns de mezozoic
2

d)  \it \sqrt{\frac{8}{9} } - \sqrt{2} + \frac{1}{6} \cdot \sqrt{2} = \frac{\sqrt{8} }{\sqrt{9} } - \sqrt{2} ~+ ~\frac{\sqrt{2} }{6} = ~^{2)} \frac{2\sqrt{2} }{3} - ~^{6)} \sqrt{2} ~+ ~\frac{\sqrt{2} }{6} = 4\sqrt{2} ~- ~6\sqrt{2} ~+ ~\sqrt{2} = -\sqrt{2}

Alte întrebări interesante