Limba română, întrebare adresată de adelinaaaabaaiii, 8 ani în urmă

AM NEVOIE URGENTA PANA MAINE!! DAU 30 DE PUNCTE SI COROANAA​

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Komisarul
1

Răspuns:

Sal! O sa incerc sa te ajut!

Draga Jurnalule,

Astazi tata mi-a dat sa citesc ceva... o scrisoare! La inceput, am crezut ca gumeste, fiindca ceea ce avea de spus, putea sa imi spuna prin viu grai, insa tata, m-a rugat sa o citesc pana la capat si  abia dupa aceea sa vorbim.

Stii, era ceva nou! Asa ca vrei, nu vrei ...  am citit. Jurnalule, tu stii ca noi, adolescentii de astazi, nu prea citim asa.. orice! Iata ca aceasta scrisoare , care de fapt era scrisa de Al. Vlahuta care fiica sa Margareta, m-a emotionat.

Si stii de ce ? In aceasta scrisoare, tatal isi ruga fiica sa se observe pe ea insasi asa cum s-ar observa un adult, pentru a fi fericita si buna,  spunandu-i: "  Aşa, Mimilică dragă, ceartă-te de câte ori te simţi egoistă, de câte ori te muşcă de inimă şarpele răutăţii, al invidiei sau al minciunii. Fii aspră cu tine, dreaptă cu prietenii şi suflet larg cu cei răi....  Să nu faci nici o faptă a cărei amintire te-ar putea face vreodată să roşeşti."

iti dai seama tu, cat de  bland  si cu cata dragoste o indemna sa fie atenta in drumul vietii pentru a nu rani, pentru a fi privita asa cum merita un suflet bun si curat de catre cei din jur. Iti dai seama cu cata emotie incerca sa isi educe fiica  la cei 16 ani?  M-a emotionat aceasta scrisoare, iar tata ma observa la randu-i, privindu-ma cu subiteles, cu  dragoste si blandete.

- Ai inteles? mi-a spus tata.

Acum am inteles si eu Jurnalule, de ce tata mi-a dat aceasta scrisoare emotionanata! Tu ai inteles???

Explicație:


Komisarul: Cu placere!
Alte întrebări interesante