Matematică, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

am nevoie va rog repede ​si sa o explicati pas cu pas va rog

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de biancamrc19
1

Notăm (-2, -1, 3, 4, 5) cu B

Odată ce B U A = (-2, -1, 3, 4, 5, 6), singurul număr ce lipsește din ambele mulțimi este 6, deci a=6.

U = reunit

Reunirea înseamnă că treci toți termenii din toate (în cazul tău din A și b) mulțimile:)

Poți spune ca :

Notăm mulțumea A U B cu C

A e C

B e A\ a

Dacă B U A = C, iar B e A, iar A e C, atunci B e C

Deci :

B = (-1, a, 3, 5)

A = (-2, -1, 3, 4, 5)

C= (-2, -1, 3, 4, 5, 6)

Notăm:

a=?

b= -2

c= -1

d= 3

e= 4

f= 5

A=(b, c, d, e, f)

B= (c, a, d, f)

Iar C= (b, c, d, e, f, 6)

De unde a=6

Sper ca te-am ajutat.


Utilizator anonim: nu ai idee cat de mult m-ai ajutat
biancamrc19: Cu mare drag
Alte întrebări interesante