Informatică, întrebare adresată de Utilizator anonim, 8 ani în urmă

am o rugăminte urgentttt
Un eseu de o pagina despre internet pornind de la citatul:"Cine deține informația, deține puterea". va rogg urgentttttt​

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de space10saturn
0

Internetul este o rețea de calculatoare conectate reciproc. Prima rețea Internet, ARPAnet, a fost creată în anul 1965 de către DARPA (Agenţia pentru Proiecte de Cercetare Avansată în domeniul Apărării). Cuvântul „Internet“ este un joc de cuvinte (format din 2 cuvinte: „interconnected“ și „network“).

În 12 martie 1989, Berners-Lee a creat WWW (World Wide Web). World Wide Web este un serviciu pentru prezentarea și căutarea informaților de pe Inernet.

WWW este cel mai folosit serviciu Internet, după E-mail. Oamenii consideră că Internetul a fost creat în anul 1989.

Site-urile web care sunt criptate sunt criptate cu unul dintre aceste 2 protocoale: „http://“ sau „https://“. Protocolul „https://“ este considerat mai securizat decât protocolul „http://“.

Acum, oamenii pot vedea video-clipuri, trimite mesaje, citi articole, toate acestea cu ajutorul Internet-ului. Dar Internet-ul are de asemenea dezavantaje. Internet-ul este plin de știri false și calculatoarele pot fi infectate cu viruși cibernetici (cai trojan, malware, spyware, adware) sau să fie atacați cu ransomware.

Ransomware-ul este un software rău-intenționat, care criptează date sau prin alte metode, încearcă să șantajeze victima, afișând un mesaj (de exemplu, în cazul ransomware-ului care criptează datele, ransomware-ul afișează un mesaj care cere o recompensă, de cele mai multe ori valutară). Mesaj poate înșela că vine de la o putere (ex: poliția), mai exact că victima a fost arestată. Câteva exemple de ransomware: Wanna Cry, Dharma, Petya, CryptoWall, Bad Rabbit.


space10saturn: Despre ce trebuie să fie mai exact?
Utilizator anonim: pai despre internet dar pornind de la acel citat
space10saturn: Știu că despre Internet.
space10saturn: Dar despre care subiect care are legătură cu Internet-ul?
Utilizator anonim: pai ne-o zis sa facem un eseu despre internet pornind de la acel cittat
space10saturn: Bine.
space10saturn: Ar fi potrivit despre atacuri cibernetice.
Utilizator anonim: da ii bine ce ai scris
Utilizator anonim: ????
Utilizator anonim: este bine ce ai scris
Alte întrebări interesante