Limba română, întrebare adresată de iSkaii, 9 ani în urmă

Am primit o temă la română pe care nu o înţeleg, şi sper că mă puteţi ajuta voi cu ea. Am două exerciţii mai ciudate, vă rog ajutaţi-mă măcar cu unul. Am mare nevoie..

Ex 1. Faceţi observaţii cu privire la timpurile din romanul "Amintiri din copilărie" de Creangă (nu am înţeles la ce se referea doamna profesoară prin "timpuri", a spus că sunt 3 )
Ex 2. Identificaţi perspectivele narative din romanul "Aventuri din copilărie", de Ion Creangă.

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de jokerbastanu
2
1:Timpurile- adica, ce timpuri a folosit respectivul in scrierea sa, nu sunt in cunostiinta de cauza, dar presupun ca a folosit prezentul, imperfectul si perfectul simplu.
2:Nu sunt sigur daca sunt mai multe perspective narative, dar chiar s-asa una dintre ele este cea subiectiva, fiindca autorul se regaseste in ceea ce scrie, transpune. 
Răspuns de 11Pain11
1
prin timpuri se referea la timpurile ce sunt in carte: trecut simplu, viitor si prezent. asta daca imi aduc eu bine aminte. In fine, sper ca ai inteles :D
la celalalt, se refera la modul in care e povestita cartea si cum se desfășoară actiunea. Autorul e personaj deci perspectiva narativa prezenta este cea subiectiva cu autor personaj. Asta predomina. Mai este si alta dar in masura foarte mica: perspectiva obiectiva (atunci cand povesteste despre cineva/ceva)
bafta

iSkaii: Mulţumesc mult! M-ai făcut să înţeleg în mare măsură ce am de făcut. :D
11Pain11: placerea mea :)
Alte întrebări interesante