Limba română, întrebare adresată de jony15, 9 ani în urmă

am si eu de facut un proect cu informati despre apa.va rog ajutati-ma rapid.va multumesc

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Lara666
1

Apa - element vital:

Apa este necesarã pentru fiecare functie a corpului omenesc si trebuie consumatã zilnic pentru a fi sãnãtos. Continutul de apã din corp este de aproximativ 70%: sângele – 85%, muschii – 75%, creierul – 83%, plãmânii – 86%, oase 20%, rinichii – 83% si ochii – 95%.

Apa este necesarã pentru digestie, absorbtia nutrientilor, circulatie, lubrefiere si eliminare. Apa este un agent de spãlare si curãtare pentru organism. Ea usureazã transportul toxinelor de la celule si tesuturi si în final eliminarea lor prin rinichi si transpiratie. Ca o componentã majorã a plasmei din sânge, apa este necesarã în transpotul nutrientilor cãtre fiecare celulã din corp.

Dacã organismul este deshidratat, apa va fi luatã de la organele mai putin vitale si transportatã cãtre zonele critice cum ar fi sistemul cardiovascular, sistemele nervos si muscular. Consumul unei cantitãti insuficiente de apã va duce în timp la deshidratare cronicã afectând pH-ul corpului si cauzând grave probleme de sãnãtate.

Cantitatea minimã de apã necesarã organismului uman este de 5 litri în 24 ore, din care circa 2 litri o reprezintã apa consumatã ca atare. Cantitatea de apã consumatã creste în conditiile unui mediu cald sau al unei activitãti fizice mai intense. Sucurile naturale din fructe, laptele, bãuturile fãrã cofeinã, fructele si legumele sunt  surse valoroase de apã. Bãuturile alcoolice si cele care contin cofeinã, chiar dacã au apã, contin si diuretice care determinã ca în final, organismul sã piardã mai multã apã decât asimileazã.

Consumul zilnic a 2  litri de apã poate avea urmãtoarele efecte benefice:

ajutã digestia si împiedicã cresterea aciditãtii la nivelul stomacului;ajutã în toate procesele de metabolim;stabileste la nivel optim procesele de curãtare ale organismului;întãreste inima si circulatia;îmbunãtãteste capacitatea de apãrare a organismului;activeazã sistemul nervos si scade predispozitia la stres;creste capacitatea de concentrare ;asigurã prospetime si elasticitate pielii.
Alte întrebări interesante