Limba română, întrebare adresată de Dutzanu, 8 ani în urmă

Am si eu nevoie de ajutor la intrebarea asta va multumesc
1.Prezinta in 30-50 de cuvinte,legatura care se stabileste intre I.L Caragiale si judetul Neamt, asa cum reiese din textul dat

Anexe:

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de AdrianaZ
4

După cum reiese din text, I.L Caragiale, un scriitor deja cunoscut la vremea respectivă a fost numit revizor școlar în județul Neamț.

Prin munca de teren pe care o face începe să cunoască și această parte de Românie, Moldova despre care îi povestise deja Eminescu și începe să se lege de lumea pe care o descoperă.

Cutreieră diverse sate, cătune, întâlnește diverse tipologii de oameni ceea ce este de mare ajutor pentru scriitorul și cunoscătorul de oameni care era Caragiale.

Bine de știut!

Ion Luca Caragiale, dramaturg, nuvelist, pamfletar, poet, scriitor, s-a nascut pe 30 ianuarie 1852, in satul Haimanale, judetul Prahova, astazi I. L. Caragiale, judetul Dambovita.

Prima sa operă de proporții mai mari, comedia "O noapte furtunoasă" a fost publicată în anul 1879 în revista "Convorbiri literare".

Au urmat alte scrieri de succes, precum "Conul Leonida față cu reacțiunea", "O scrisoare pierduta", "D-ale carnavalului" (1885), drama "Napasta" (1890).

Alte întrebări interesante