Limba română, întrebare adresată de Anddreea16, 9 ani în urmă

Am si eu nevoie de o compunere de argumentare despre importanta protectiei animalelor.
Sa contina si in primul rand,al doilea rand!!
Multumesc :*

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de Dogbaiete
6

In primul rand, animalele trebuiesc ocrotite deoarece ne ofera toata afectiunea lor. Putem spune ca ne iubesc mai mult pe noi decat pe sine insusi. Animalele de companie, in special cainii, iti sunt cei mai credintiosi prieteni. Animalele salbatice nu sunt nici ele mai prejos. Chiar daca noi le consideram niste fiare, au sufletul mai mare ca al multor oameni. Deci nu se cuvine sa le omoram. 
In al doilea rand, unele animale sunt benefice omului. Animalele domestice ii ofera omului fel si fel de alimente cu care se poate intretine. Animalele salbatice trebuiesc ocrotite de asemenea deoarece oricine are dreptul sa traiasca pe acest pamant. Inainte sa omori un animal salbatic, gandeste-te ca el are o singura viata ca si tine, o singura sansa sa se bucure de lume, iar tu ii distrugi aceasta sansa.
In al treilea rand, animalele trebuiesc ocrotite deoarece la un moment dat o sa dispara daca nu sunt ocrotite iar omul nu va mai avea surse de hrana si astfel, planeta ar deveni vegetariana. O astfel de planeta inseamna pentru unii cel mai negru cosmar.
Chiar daca unii nu realizeaza, animalele fac parte din viata noastra si ne-o poate schimba radical. De aceea ele trebuie ocrotite si iubite. 
Răspuns de lungan2000
3
primul rand eu am ajuns la gradina zoo am vazut amnimalele:leu,girafa,strut,crocodil,si altelesi mam distrat foarte mult cea mai tare excursie din lume la gradina zoo si am mers si sa vacem oale si la un parc  al doilea rand sunt la bunici la tara si am vazut animalele:gasca,cocos, gaina,oaie,tap,capre si alte animale si am mers sa ma joc cu prieteni fotbal si pitulatelea si la magazin cel de obicei
Alte întrebări interesante