Limba română, întrebare adresată de nycoletamovyla, 9 ani în urmă

Am si eu nevoie de o compunere despre iarna de 15-20 de randuri !!! Va rog

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de alexandrafcsb123
1
De ce numai sunt pasari si copacii sunt fara frunze ,gradinile fara fructe si legume ,livezile pustii si alb este peste tot ? Oare ce s-a pornit asa de odata ?Pare sa fii venit iarna .Acum Mos Craciun va vedea ce copil este cuminte sau obraznic ,bun sau rau,silitor sau neascultator .Depinde de disciplina lor cate cadouri vor primii sub bradul impodobit .
Intr-o iarna ,eu si sora mea nu aveam deloc rabdare sa apara Mos Craciun .Ca in fiecare an ,mama ne avertiza :
-Sa fiti cuminti ,Mos Craciun va vede si daca sunteti obraznice nu primiti cadou ca in fiecare an !
Se pare ca ,asa este ,Mos Craciun ajunge doar la copii cuminti ,la cei obraznici nu .Cam ,pe inserate ,ningea cu flori de gheata lin peste tot satul si totul era alb in jur .Noi ,ne uitam la brad ,cat de frumoase erau globurile colorate .Sub brad am asezat un ursulet alb si cam pe a doua "treapta "a bradului ,am pus scrisorile .Am plecat din camera cu brad ,cu gandul ca Mos Craciun sa ajunga mai repede cu darurile .Cand timpul mai trecea ,ca sa uitam de plictiseala ,am luat o carte de colorat imagini deosebite de Craciun ,cu brazi zapada ,Mos Craciuni ,reni etc.
-Oare Mos Craciun va venii cu renii ?
-Se pare ca da ,deoarece el nu poate sa duca singur chiar asa de multe daruri pentru toti copii din sat !
-Da ,chiar si cadourile noastre !
Cum stateam noi si povesteam ,dintr-o data se aude un zgomot ciudat .
-Vine Mos Craciun ! Spun eu incet .
Dupa cateva minute am mers sa ne uitam sub brad .Am gasit chiar cadourile pe care le-am dorit .Bucuria se observa pe chipul nostru .Am primit chiar ce am scris pe lista .A fost un Craciun minunat !
Pana la urma ,Mos Craciun exista in sufletul fiecarui copil si in fiecare iarna el se gandeste la noi sa ne aduca daruri deosebit de frumoasa pentru a ne bucura de noul anotimp venit ,adica iarna !
Alte întrebări interesante