Limba română, întrebare adresată de victorcazacu26, 8 ani în urmă

Am si eu nevoie de rezumatul cartii comoara din lacul de argint de karl may (aproximativ doua treimi de pagina) Va rogg!

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ralu900
5

Răspuns:

  O carte excelenta ,pentru cei care cauta aventura ,Comoara din Lacul de Argint ne prezinta o situatie practic continuu tensionata,alimentata mereu de noi aventuri.

              In introducere Old Firehand,Domnul Gruber ,Brinkley cel Rosu si inca doi indieni,Ursul Mare si Ursul Mic se afla pe acelasi vapor.Mai apoi ,acestia afla ca pe vas a fost adusa tocmai o pantera !Dresorul care se ocupa de ingirjirea acesteia sa incumetat sa dea o reprezentatie insa totul scapa de sub control si pantera scapa si ataca o fetita .Ursul mic sare in ajutorul fetitei si se arunca i apa impreuna cu aceasta .pantera i urmareste  indeaproape singura lor scapare fiind Matusa Droll care venea din susul  raului cu o pluta.

             Brinkley cel rosu, un hot si un criminal are de gand sa loveasca din nou,el gaureste vasul si fuge impreuna cu tovarasii sai de pe vas dupa ce l-au jefuit pe gruber,un inginer cinstit care isi purta agoniseala cu el .Totul devine o urmarire nebuna a lui Brinkley cel rosu aventurii alaturindui-se Old Shattterhand si Winnetou.Cu toti afla apoi de comoara din lacul de argint.

            In incheiere aflam ca comoara era ascunsa in niste pesteri de sub lac,lacomia lui Brinkley la dus insa prea departe si este oprit la timp de Old Shatterhand.

Alte întrebări interesante