Limba română, întrebare adresată de Eddiys, 9 ani în urmă

Am si eu nevoie urgent de caracterizarea Domnului lefter (Doua loturi) in 15 randuri...este pentru maine la teza...

Răspunsuri la întrebare

Răspuns de ioncererica1984
248
Lefter Popescu este personajul principal al operei Doua loturi de I.L.Caragiale si reprezinta omul obisnuit dornic sa-si schimbe soarta , bazandu-se pe noroc. Este caracterizat mai ales indirect prin fapte , limbaj , limbaj , comportament , nume , dar si direct prin autocaracterizare si de catre alte personaje.
Ca statut social , Lefter ste functionar modestintr-un minister. Trasaturile fizice nu apar in text , facandu-se referire doar la cateva aspcte ce tradeaza mai curand starile sufletesti. Doar in finalul propus de autor personajul este infatisat ca un ” mosneag micut si scofalcit ” care se plimba p strazile Bucurestiului , murmurand necontenint , cuvantul care la nenorocit : ” viceversa ”.
Portetul moral se contureaza pe tot parcursul nuvelei prin diferite mijloace, astfel Lefter e obosit , agitat , nervos , impulsiv , apoi traieste o stare de fericire suprema. Considerca acest personaj ste reprezentativ pentru toti oamenii sortiti sa ramana anonimi , deoarece isi intemeiaza actiunile pe noroc , nu pe propriile putero , in incercare lor de a-si depasi conditia.
Asta am avut si eu la teza , azi !

Eddiys: Cum va dat voua?...sa faceti 10-15 randuri sau 15-20 randuri??
ioncererica1984: 15 -20 de randuri
Alte întrebări interesante